Leusden,
09
december
2019
|
14:59
Europe/Amsterdam

Luna Transport en Logistiek kiest MAN TGE

  • Twee chassis-cabines voor diverse taken

Het in Hoorn gevestigde Luna Transport en Logistiek heeft de vloot uitgebreid met twee MAN TGE chassis-cabines. Ze zijn voorzien van een efficiënte en opvallende opbouw en worden voor uiteenlopende werkzaamheden ingezet.

Bij Luna Transport en Logistiek is het elke dag een komen en gaan van bestelauto’s in alle soorten en maten. Het bedrijf bestaat vijftien jaar en is een begrip in Noord-Holland. Gevestigd in Hoorn, bedient Luna Transport en Logistiek een gevarieerde hoeveelheid klanten met zendingen in alle soorten en maten. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Andre de Loor, die inmiddels zijn zoon Kevin als eigenaar heeft aangesteld. “Nog dagelijks ben ik op het bedrijf, ik houd me voornamelijk bezig met de vloot en het onderhoud daarvan, alsmede met de opbouw en het bestellen van nieuw materieel”, aldus Andre de Loor. 

Truckservice

Luna Transport en Logistiek rijdt alleen met merken die ook trucks bouwen. “De service van de truckwerkplaats is stukken beter op onze wensen afgestemd, hebben we ervaren. De truckwerkplaats van MAN-dealer BTS, die deze TGE’s geleverd heeft, is hierop geen uitzondering. We kunnen er altijd terecht en er wordt erg goed met ons meegedacht”, aldus Andre de Loor. “Een andere reden om voor deze MAN te kiezen is de uitstraling. De TGE ziet er heel goed uit en wat voor ons ook meetelt is de rechte achterkant, wat bijdraagt aan een optimaal laadvolume.” De Loor legt uit dat er bij Luna Koeriers alleen met bestelauto’s met automatische versnellingsbak gereden wordt. “Chauffeurs kunnen zich daardoor beter concentreren op het verkeer, dat is natuurlijk het belangrijkste.” De voertuigen van Luna Transport en Logistiek worden vanaf de thuisbasis permanent gevolgd. “Zodanig, dat het erop neer komt dat de planner voertuig en chauffeur heel direct aanstuurt. Routes worden heel duidelijk aangegeven, wat het leven voor de chauffeur ook weer vereenvoudigt.”

Meerdere klanten

De opbouw van de nieuwe MAN TGE’s van Luna Koeriers laten meerdere namen zien. “We rijden voor Packs, dat is een misschien wat minder grote pakketdienst en we rijden voor supermarktketen Deen, die hier vlakbij een groot distributiecentrum heeft staan. De ladingen van Deen zijn gekoeld en worden in de zogeheten Qubic boxen meegenomen en op een innovatieve manier op de bodem van de laadvloer gezekerd. Een combinatie van werkzaamheden die ertoe leidt dat we meerdere chauffeurs op deze voertuigen inzetten.” Luna Transport en Logistiek heeft veertig bestelauto’s en daarvoor worden zestig chauffeurs ingezet. “Het werk bestaat voor de helft uit koerierswerk en voor de andere helft uit pakketwerk.” De MAN TGE’s zullen intensief ingezet gaan worden. Een derde TGE is inmiddels alweer besteld.