Leusden,
13
oktober
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Koninklijke Euser zet MAN TGL in voor dag- en nachtdienst

  • Distributiewerk voor Technische Unie

Bij Koninklijke Euser betwijfelen ze of de motoren van deze nieuw aangeschafte MAN TGL trucks nog wel zullen afkoelen. Ze gaan namelijk ingezet worden voor het distributiewerk bij de Technische Unie. Daardoor zijn ze meer dan zestien uur per etmaal onderweg, waaronder elke nacht. De vloot van trucks die bij Euser voor de Technische Unie rijdt, wordt met zes stuks uitgebreid naar dertien bakwagens.

Sinds begin dit jaar mag het honderdjarige familiebedrijf Euser zich ‘ ‘Koninklijk’ noemen. Het bekende logo is sinds die tijd voorzien van een kroon, die uiteraard op de nieuwe MAN’s niet ontbreekt. Voor het intensieve distributiewerk bij de Technische Unie koos Euser voor een truck waarvan de betrouwbaarheid onbesproken is: de MAN TGL. Het gaat bij de jongste aanschaf om zes trucks van het type 12.190, 12 tonners uitgerust met een 190 pk motor. Tevens voorzien van de geautomatiseerde TipMatic transmissie.. Andere kenmerken van deze Technische Unie-trucks zijn de versterkte voorbumper en een extra comfortabele in en uitstap van de laadbak die daartoe van een extra veilige, uitklapbare trap is voorzien.

Hoge dropdichtheid

Tijdens nachtelijk ritten kan het aantal stops oplopen tot twintig per rit, op de dag zelf soms zelfs boven de vijftig per rit. “We zijn heel blij met dit werk, het past bij de historie van ons bedrijf en onze focus op dienstverlening. Daarom willen we onze chauffeurs alleen met het allerbeste materiaal de nacht in sturen”, zegt CEO Bas Euser. “MAN heeft de juiste uitstraling en het heeft zeker geholpen dat Van Leeuwen Truckservice een vestiging heeft in Ridderkerk, hier vlakbij”, aldus Euser. “Alle trucks worden op afstand gemonitord. Daardoor worden we wat de trucks en het beheer ervan betreft, echt ontzorgd. Op alle trucks is een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. Aan de MAN TGL hebben we een wendbare en betrouwbare truck met een comfortabele in- en uitstap.”

Chauffeur belangrijk

Bas Euser hecht groot belang aan de chauffeur, die zeker in een nachtdienst de cruciale factor is in de hele operatie. “Dit is specialistisch werk waarvan we merken dat de vraag ernaar ook in andere logistieke sectoren groeit. Dat vereist dat je de chauffeur goed opleidt en hem een veilige truck geeft die van alle gemakken is voorzien en die een ruime cabine heeft. We doen dit werk voor de Technische Unie al ruim 25 jaar. Wederzijds is er dus sprake van veel vertrouwen. Maar dat verplicht je wel om elke dag en elke nacht dat vertrouwen waar te maken”, aldus Euser. Bij het Koninklijke, honderdjarige bedrijf werken 620 personeelsleden. De vloot omvat 350 trekkende eenheden en 150 trailers.