Leusden,
19
augustus
2022
|
13:15
Europe/Amsterdam

Klaar voor de start van de Vuelta: nieuwe MAN teambus voor Team Jumbo-Visma

  • Nieuw rijdend clubhuis voor het eerst in gebruik genomen tijdens de Vuelta
  • Op maat gemaakt: 14 meter lange MAN Lion’s Coach R08 
  • Multifunctioneel: vervoeren, relaxen, verzorgen en vergaderen 
  • Eigen duurzame stroomvoorziening, altijd online

Op vrijdag 19 augustus gaat in Utrecht de Vuelta a España van start. Naast een ploeg met gretige en gemotiveerde renners brengt Team Jumbo-Visma ook een compleet nieuwe teambus aan de start. De 14 meter lange MAN Lion’s Coach R08 is een echte eyecatcher en tot in detail samengesteld volgens de wensen van de succesvolle Nederlandse wielerformatie. De teambus is op alle fronten multifunctioneel en op zijn taak voorbereid. Hij heeft alles aan boord voor de perfecte verzorging van de renners, zowel vóór als na de race: van douches en kleedruimtes tot een keuken en koffiebar.

Ploegleider Jan Boven van Team Jumbo-Visma “Dit is ons nieuwe rijdende clubhuis en we zijn erg trots op het resultaat! Voor ons is een belangrijke plek vóór en na de koersen, dus we hebben er samen met MAN veel tijd in gestoken om het helemaal naar onze wens te maken. En dat is gelukt. Het is een enorm opvallende en mooie verschijning op de weg. Zwart met contrasterend geel in combinatie met het stoere design van de MAN Lion’s Coach.”

Zeker in grote rondes als de Vuelta speelt de teambus van Team Jumbo-Visma een belangrijke rol, als vertrouwde basis vóór en na elke etappe. Om te beginnen zijn er voor elke renner luxe stoelen aanwezig voor extra comfort. Daarnaast zijn er toiletten, een kleedruimte en drie douches. Uiteraard is er een schoonwatervoorziening met boiler. Het terras naast de bus kunnen de renners gebruiken voor warm-ups voorafgaand aan de race en cool-downs na afloop. Het geheim achter dit terras is een enorm zonnescherm aan de rechterzijde van de Lion’s Coach R08. Verder beschikt de nieuwe teambus over een uitgebreide keuken en een koffiebar. Dankzij de in de kofferruimte ingebouwde wasserette is de teamkleding schoon en droog voor elke nieuwe dag/etappe.

Teamwork

De nieuwe teambus is er niet alleen voor de renners. Het is tevens de plek waar de teambespreking en de voorbereiding op etappes en wedstrijden plaatsvindt. De teamleiding kan bijvoorbeeld vergaderen in een hightech lounge met diverse beeldschermen. Dankzij een satellietverbinding en WLAN is de connectiviteit gegarandeerd. Als het om stroom gaat, is de nieuwe teambus van Team Jumbo Visma grotendeels zelfvoorzienend: zonnepanelen laden de diverse accu’s op.

Comfort van de buitencategorie 

Om de renners in elke finishplaats op te vangen, dient de op maat gemaakte MAN Lion's Coach zelf ook elke etappe succesvol te volbrengen. De inzittenden genieten van maximaal comfort dankzij zeven businessclassstoelen en airconditioning en diverse beeldschermen. Bovendien deelt de nieuwe MAN teambus van Team Jumbo-Visma een belangrijke eigenschap met de renners: hij heeft de kracht en het uithoudingsvermogen om elke dag weer optimaal te presteren. 

De 6-cilindermotor van de D26-serie in de nieuwe teambus van Team Jumbo-Visma kenmerkt zich door een hoog koppel bij een laag toerental, een vermogen van 460 pk, een laag brandstofverbruik en lange onderhoudsintervallen. Verder is de MAN Lion’s Coach standaard voorzien van geavanceerde technologieën als Adaptive Cruise Control (ACC), Electronic Stability Program (ESP), Dynamic Stability Program (DSP), Brake Assist (BA), Emergency Brake Assist (EBA) en Lane Guard System (LGS).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.