Leusden,
01
mei
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Jatra blijft MAN trouw

  • Twee MAN TGS 43.420 8x4 WS kippers voor Jatra BV

Transport en Handelsmij Jatra uit Drachten is gespecialiseerd in het leveren van materialen en diensten voor de bouw en wegenbouw. Met een eigen zanddepot en een loswal is de aan- en afvoer van materialen over de weg en met de binnenvaart mogelijk. Het familiebedrijf rijdt al decennia lang met MAN-trucks en dit merk is op dit moment zelfs sterker vertegenwoordigd dan ooit. Onlangs nam Jatra opnieuw twee MAN TGS 8x4 kippers in gebruik.

Al bijna vijftig jaar werkt Jatra BV voor de wegenbouwsector in met name noord Nederland met transport en materiaal. Het wagenpark omvat diverse kippers, kipperopleggers, diepladers, auto’s met autolaadkraan en een container-afzetauto. Vorig jaar werden er een MAN TGS 6x6 WS en twee TGS 8x4 WS kippers in bedrijf genomen. In het eerste kwartaal van dit jaar werden daar nog twee TGS 8x4 kippers aan toegevoegd. Daarmee groeit het aandeel van MAN in de vloot naar elf van de in totaal achttien trucks.

Compact en wendbaar

De keuze voor de 8x4 kippers is ingegeven doordat het werk veranderd is. Het zware rijden door zandbanen komt steeds minder vaak voor. Meestal liggen er nu wel rijplaten en daardoor kunnen de we uitstekend uit de voeten met deze efficiënte 8x4 kippers’’, aldus directeur Gjalt Jan Jansma. ‘Onze ervaringen met de MAN-trucks zijn uitstekend en ook de chauffeurs zijn er tevreden over. Deze trucks zijn met hun acht meter totale lengte bijzonder compact waardoor ze ook met een dieplader met een asfaltset binnen de maximale lengte blijven. Daarbij zijn de trucks dankzij het WVT Wide Spread gestuurde tandemstel bijzonder wendbaar en is het laadvermogen hoog.’.

Trouwe MAN-klant

De MAN-trucks zijn uitgerust met zij- en achterzichtcamera’s, de luxe Isri bestuurdersstoel, een automatische klimaatregeling en een MAN sound system. Verder zijn de trucks op wens van Jatra uitgerust met een klasse 3 alarminstallatie. De opbouw is een geïsoleerde 18 kuub grote kipper van Vossebelt. Jatra BV heeft een eigen werkplaats voor klein onderhoud maar weet zich verzekerd van de service van Wierda Bedrijfswagens in Drachten. Jatra is al tientallen jaren een trouwe MAN-klant en het bedrijf was ooit zelfs één van de allereerste klanten van deze MAN-dealer, toen nog gevestigd in Joure. Het contact met Wierda Bedrijfswagens is altijd meer dan goed geweest. Met de vestiging in Drachten is service en reparatie altijd dichtbij.