Leusden,
07
juli
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Hulshoff met MAN e-TGE de binnenstad in

  • Elektrische bestelauto over enkele jaren verplicht

Projectverhuizingen, circulair meubilair en stadsdistributie zijn de pijlers waar Hulshoff op functioneert. Het familiebedrijf betrok vorig jaar een opvallende nieuwe vestiging op een zichtlocatie langs de A5 in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Kenmerk hiervan is dat dit gebouw autonoom fungeert als het op energie aan komt. Logisch dus dat voor de binnenstad-distributie in Amsterdam, een vol-elektrische MAN e-TGE werd aangeschaft.

MAN is geen onbekende voor Hulshoff. Van de vloot van 16 trucks en bestelauto’s van Hulshoff is de meerderheid van het merk MAN. “Toen bleek dat we over enkele jaren alleen nog elektrisch de binnenstad in zouden mogen met onze voertuigen, besloten we, ook met het oog op ons vooruitstrevende en duurzame bedrijfsgebouw aan de westkant van de stad, maar meteen voor een elektrische bestelauto te gaan.”, aldus projectleider Edwin de Haan. “Onze MAN-dealer BTS had deze zojuist in het leveringsprogramma opgenomen. Sindsdien rijdt de e-TGE dagelijks geruisloos door de binnenstad en het zuidoostelijk bedrijvengebied in de omgeving van de Arena.” 

Laden aan het dock

Hulshoff pakt de zaken rond de e-TGE goed aan. Zo bouwde het bedrijf de laadpalen direct nabij het dock. “Op die manier gaat met het opladen van de MAN e-TGE geen tijd verloren. Er wordt opgeladen wanneer de laadruimte wordt ingeladen. Het laden moet goed gebeuren, zodat tijdens de rit ook de laadklep optimaal bruikbaar is.” Aan de andere kant van het gebouw heeft het bedrijf mogelijkheden gecreëerd voor het personeel om de auto op te laden. “We hebben bovenop dit gebouw 3100 zonnepanelen laten aanbrengen. Daarmee kunnen we het hele gebouw van energie voorzien, de heftrucks, trucks en bestelauto’s opladen en dan nog leveren we veel elektriciteit terug aan het net”, zegt De Haan, die eraan toevoegt dat het gebouw geen gasaansluiting heeft.

Klanten en elektrisch

“Toen een van onze klanten hoorde dat we hen met behulp van een elektrische bestelauto wilden gaan bedienen, bedachten ze zich geen moment. Er werd meteen een laadpaal gebouwd. Het gevolg is dat daardoor de actieradius van de MAN e-TGE verdubbelde, van 150, naar 300 kilometer”, legt Edwin de Haan uit. Hij heeft er alle vertrouwen in, dat binnen nu en enkele jaren, de meeste andere klanten zullen volgen. “Tot nu toe werkt de e-TGE perfect, we hebben geen klachten. We hebben de routes goed uitgerekend en klanten stellen het op prijs dat we hiermee hun goederen komen afleveren. Wij zijn er klaar voor”, zeggen we dan!’