Leusden,
09
juli
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Hoekstra Sneek koos en kiest voor MAN

  • Breed leveringsprogramma en innovatieve oplossingen op maat

Hoekstra Kwaliteit in Logistiek Sneek is specialist in fijnmazige distributie in Nederland en Vlaanderen. Daarvoor zet het bedrijf een eigen vloot van 62 voertuigen in, variërend van bestelauto’s tot trekker met oplegger combinaties. Een uiteenlopend wagenpark dus en dat is precies waar MAN passende antwoorden biedt. De MAN’s in de Hoekstra-vloot lopen dan ook uiteen van de TGE-bestelwagens via de TGL-distributietrucks tot en met TGS-trekkers.

Hoekstra is een echt familiebedrijf, inmiddels geleid door de derde generatie. Het bedrijf won al twee keer de TLN Ondernemersprijs, in 2008 en in 2015. Hoekstra is een voorbeeld van hoe een traditioneel familiebedrijf tegelijkertijd innovatief kan zijn. Directielid Tjitze Hoekstra: Wij zijn een innovatief bedrijf ‘dat erg gehecht is aan tradities en de onderlinge relaties, zowel met klanten, personeel als met leveranciers. Tegelijkertijd zijn we erg bezig met informatica en willen we alles weten over de kilometerkostprijs en de kostprijs per zending. Door daar de vinger aan de pols te houden zijn we in staat om onze klanten fijnmazige distributie te bieden met meerwaarde. Een mooi voorbeeld is de dubbel bemande bezorgservice. Daarmee worden meubels of witgoed-apparaten niet alleen afgeleverd, maar ook gemonteerd. Deze service voeren we uit met onze MAN TGE-bestelwagens. Mede door de opvallende belettering is dit een herkenbare dienst waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt.’

Aangepaste TGL

Voor de landelijke distributie zocht Hoekstra een 12 tons motorwagen met voldoende comfort en goede rijeigenschappen. Hoekstra: ‘We zijn toen met onze dealer Wierda Bedrijfswagens in gesprek gegaan over de MAN TGL. Voor ons was de TGL 12.220 met de viercilinder krachtbron in combinatie met de geautomatiseerde zes- bak de beste oplossing, alleen was die af fabriek voorzien van kleine wielen. Dat werkt voor ons niet, want die kleine banden slijten te snel, en bovendien wilden we iets meer hoogte voor het aandocken. Wierda kwam toen met de oplossing waar we nu mee rijden, namelijk de TGL 12.220 op 19,5 inch wielen. Dat lijkt eenvoudig, maar 19,5 inch wielen voor acht-gats montage bestonden niet. Die worden dus speciaal voor ons gemaakt.’ Het is een mooi voorbeeld van hoe Wierda Bedrijfswagens meedenkt met de klant om tot de ideale oplossing te komen. Het resultaat is een MAN TGL op grotere wielen, uiteraard met een aangepaste overbrenging in de achteras. Zowel Hoekstra als de chauffeurs zijn enthousiast over deze oplossing. Vooral de rijk uitgeruste cabine scoort hoge ogen bij de chauffeurs.

TGS met ‘Stop and Go’ ACC

Voor de universele inzet met opleggers, variërend van city- tot volwaardige 13,60 trailers zet Hoekstra 4x2 trekkers in. Onlangs werd een nieuwe MAN TGS 18.430 in de vloot opgenomen. ‘We kwamen op dit type met de D26 krachtbron uit na een korte periode van testen met twee andere MAN-trucks. Dit bleek voor ons de meest ideale aandrijflijn, in combinatie met de TipMatic versnellingsbak van MAN. Met name de geavanceerde veiligheidssystemen aan boord met onder meer de ‘Stop and Go’ ACC maken indruk. De vaste chauffeur is erg enthousiast over de nieuwe MAN’, aldus Hoekstra. De MAN TGS is, net als alle trekkers in het wagenpark van Hoekstra volledig luchtgeveerd.

Full service contract

Hoekstra Transport maakt gebruik van het MAN-reparatie en -onderhoudscontract waarbij het RIO-systeem wordt gebruikt voor optimale communicatie tussen voertuig, dealer en planning. Hierdoor is er altijd inzicht in de status van het voertuig, de prestaties en de onderhoudsinterval. Voor Hoekstra Transport vormt dit een belangrijke schakel in het eigen ritplanning en managementsysteem. Voor reparatie en onderhoud maakt Hoekstra gebruik van de diensten van MAN Trucks-dealer Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen.

Eigen op- en overslag

Het totale wagenpark van 62 trekkende eenheden omvat inmiddels twee MAN TGS- trekkers, zes MAN TGL-bakwagens met een Yntema opbouw met laadklep en twee MAN TGE-bestelwagens met een City Box opbouw met laadklep. Hoekstra Kwaliteit in Logistiek houdt zich bezig met warehousing, verhuizingen en met de fijnmazige 24-uurs distributie van pallets en kwetsbare zendingen met afwijkende afmetingen door heel Nederland en Vlaanderen. Het bedrijf beschikt over eigen op- en overslagfaciliteiten in Sneek en heeft 155 medewerkers.