22
juli
2020
|
11:48
Europe/Amsterdam

Hans Stacey breidt wagenpark uit

  • Fraaie 430 pk sterke MAN voor TwinOil

TwinOil, de snelgroeiende groothandel in olieproducten in het Brabantse Best, heeft een fraaie MAN 26.430 TGS 6x4 met drie-assige aanhanger aan het wagenpark toegevoegd. Met een capaciteit van zo’n 48.000 liter, betekent de zes-assige combinatie een belangrijke uitbreiding van de vervoerscapaciteit van het bedrijf van rallyrijder Hans Stacey. ‘MAN is een prima truck, maar bij de keuze voor het merk met de leeuw speelde vooral ook de dealer een belangrijke rol’, verklaart de DAKAR-winnaar. ‘Ik doe graag zaken met familiebedrijven. En bij Den Engelsen Bedrijfswagens weet ik wie er achter staan. Dat geeft vertrouwen.’

Hans Stacey, de man die in 2007 met een MAN de DAKAR-rally won, heeft een solide naam in de handel van olieproducten. Als motorcrosser - en later als rallyrijder - leerde hij al vroeg hoe belangrijk de kwaliteit van olie is voor motor en aandrijflijn. Sinds hij in 1985 met de verkoop van olieproducten begon, heeft hij in die sector een solide naam opgebouwd. “Voor mij draait alles om de kwaliteit van het product dat je levert én om de betrouwbaarheid en snelheid van je dienstverlening. Als een grote vervoerder ons belt omdat zijn brandstoftanks bijna leeg zijn, dan wil hij snel geholpen worden. Dat snappen wij als geen ander en daar spelen we op in. Bovendien leveren wij topmerken als Petronas, Total en Elf. En kwaliteit wint altijd.” Spreekt Stacey uit ervaring.

Belang van de dealer

Stacey is veeleisend, ook als het gaat om de kwaliteit van de trucks die hij koopt. Een laag eigen gewicht voor een hoog laadvermogen is belangrijk. “Maar een gunstig brandstofverbruik, voldoende motorvermogen, lage reparatie- en onderhoudskosten en optimale wendbaarheid zeker zijn ook belangrijk. En natuurlijk de uitstraling en het chauffeurscomfort”, meldt Stacey, die als het moet zelf ook nog wel eens achter het stuur kruipt om een klant te helpen. De fraaie MAN 26.430 TGS 6x4 met naloopas vult die eisen uitstekend in. Toch is dat niet de enige reden dat TwinOil voor MAN kiest. “Ik heb vooral ook alle vertrouwen in Michel den Engelsen en zijn team. Ik ken de familie al jaren en ik weet dat ik altijd bij Den Engelsen Bedrijfswagens terecht kan. Er zit weer een ziel in het bedrijf.” Onderstreept Hans Stacey, die het liefst nog even op de nieuwe generatie MAN had gewacht. Maar de snelle groei van TwinOil, dat inmiddels een geheel nieuw bedrijfspand bouwt in Best, vroeg nu eenmaal om een snelle uitbreiding van het wagenpark. En met deze fraaie zes-assige combinatie is die uitbreiding uitstekend ingevuld.