Leusden,
09
maart
2021
|
11:39
Europe/Amsterdam

Grootste order in de geschiedenis van de MAN TGE geplaatst

  • MAN TGE als basis voor op maat gemaakte ambulances

Het internationale ambulancebedrijf Falck Danmark A/S heeft een raamovereenkomst gesloten met MAN Truck & Bus voor de vervanging van de vloot in vijf Europese landen in de komende zes jaar. Deze overeenkomst, waarmee MAN preffered partner wordt van Falck, kan leiden tot de levering van in totaal 2.500 MAN TGE bestelwagens.

De Falck-groep, gevestigd in de Deense hoofdstad Kopenhagen, is een internationale aanbieder van reddingsdiensten met meer dan 30.000 werknemers in 35 landen. Het portfolio van Falck omvat reddingsdiensten bij noodsituaties, brandbestrijding, patiënten- en intensive-care transportdiensten, ambulance- en mobiliteitsdiensten. Falck heeft een omvangrijke raamovereenkomst gesloten met MAN Truck & Bus, die betrekking heeft op zijn ambulance- en ziekenvervoer. 

De raamovereenkomst betreft de levering van in totaal zo’n 2.500 MAN TGE’s tot en met 2026. De geavanceerde en betrouwbare bestelwagens kunnen worden ingezet door vijf van de nationale organisaties van Falck in Denemarken, Duitsland, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. MAN zal de basisvoertuigen leveren, terwijl de uitrusting en de carrosserie van elke bestelwagen door gerenommeerde carrosseriebouwers worden omgebouwd volgens de specificaties van Falck. De eerste bestellingen voor bestelwagens binnen de raamovereenkomst zijn reeds geplaatst. 

Thomas Herzog, hoofd International Key Account Van bij MAN Truck & Bus, over de samenwerking: “Dankzij onze competentie op het gebied van carrosserie-integratie, die MAN al decennialang in de vrachtwagenbranche inzet, kunnen wij de hoogst mogelijke functionaliteit en kwaliteit garanderen. Door intensief samen te werken met carrosseriebouwers stellen we de operatie van onze klanten veilig en kunnen we hun dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigen. Dat is ons hoofddoel bij MAN.” 

Voor MAN Truck & Bus is dit de grootste afzonderlijke order voor bestelwagens in de geschiedenis. 

Falck en MAN hadden al een nauwe band. Al in 2019 bestelde de Deense tak van Falck 132 MAN TGL lichte vrachtwagens. Ook 19 TGE bestelwagens maakten deel uit van die order. In het Verenigd Koninkrijk vertrouwt Falck Ambulance UK al enige tijd op de MAN TGE voor het vervoer van patiënten. In totaal werden daar in de afgelopen twee jaar 92 TGE bestelwagens geleverd.