Leusden,
15
december
2021
|
14:18
Europe/Amsterdam

Exclusief design: de MAN TGE Individual Lion S

Exclusief design: de MAN TGE Individual Lion S

  • Fraaie designaccenten als zwarte velgen, rode remklauwen, roestvrijstalen sierstrips en lederen stoelbekleding met opgestikt leeuwenlogo
  • MAN Individual Services voor bestelwagens: personalisatie en realisatie van speciale klantwensen

De nieuwe high-end uitrustingslijn van de MAN TGE kenmerkt zich door een exclusieve, sportieve aankleding en is per direct te bestellen. Boegbeeld van de nieuwe mogelijkheden is de bijzondere MAN TGE Individual Lion S, die laat zien welke mogelijkheden MAN biedt om de TGE helemaal naar wens te personaliseren.

De MAN TGE Individual Lion S oogt stoer en zorgt ervoor dat zijn eigenaar trots is op zijn bus. Tegelijkertijd is het een stijlvolle blikvanger én een statement.

Discrete sportiviteit

Met de TGE Individual Lion S heeft MAN vooral ingezet op discreet ogende sportieve designelementen. Aan de voorzijde trekt een extra roestvrijstalen paneel boven de nummerplaat de aandacht, zelfs op afstand. Daarnaast is de Individual Lion S voorzien van rode sierelementen onder de grille, aan de zijkant, op de buitenspiegels en op de rood gelakte remklauwen. Deze laatstgenoemde elementen contrasteren op fraaie wijze met de zwarte lichtmetalen velgen die ook deel uitmaken van de aankleding van de Individual Lion S. Een blikvanger aan de achterzijde is de driedelige dakspoiler. Spiegelkleppen in koolstofvezel-look met geïntegreerde MAN-leeuw en opstapjes aan de zijkant en achter ronden het stylingpakket voor het exterieur af.

Een highlight in het interieur zijn de met hoogwaardig lederen beklede stoelen. Daarnaast zijn op de ventilatieroosters en in de vloermatten rode designaccenten aangebracht. De LED-verlichting in de voetenruimte en de opbergvakken in de twee portieren oogt niet alleen fraai, het is ook praktisch.

Het is duidelijk: de MAN TGE Individual Lion S is een mooie optie voor fijnproevers en een sterk staaltje design. Het is het eerste product van de nieuwe productievestiging van MAN Individual in Sady bij Poznan, Polen, die dit jaar werd geopend. Ongeveer veertig werknemers werken daar aan versies van de TGE die niet geproduceerd kunnen worden in de reguliere fabriek in Września, vijftig kilometer verderop.

Daartoe behoort bijvoorbeeld de ombouwvariant voor personenvervoer, de TGE Kombi, die ook in Sady wordt gebouwd. Hier worden ook alle andere speciale wensen van de klant voor de 9-zitter (8+1) vervuld, zoals rolstoelhellingen, luchtvering, tafels, verlichting of airconditioning. Een andere focus ligt op features die de inzetmogelijkheden verder uitbreiden, zoals een laadklep, een zwaailichtsysteem of een versie met kiepwagen met kleppen aan 3 zijden. Vanaf volgend jaar worden ook aanpassingen aan de wielbasis aan het dienstenpakket toegevoegd – en uiteraard de nieuwe Individual Lion S.

Overigens ontleent de TGE de naam Individual Lion S aan zijn grotere broer, de MAN TGX truck. MAN Truck & Bus deed in februari 2021 al van zich spreken met de TGX Individual Lion S. Dit is het exclusieve topmodel van de nieuwe MAN Truck Generation.

De prijs van de MAN TGE Individual Lion S wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.