Leusden,
08
juni
2022
|
16:40
Europe/Amsterdam

ETM Awards 2022: MAN Truck & Bus wint opnieuw in categorie Best Truck, Best Bus en Best Van

Zo’n 6.000 lezers van de Duitse bedrijfswagenmagazines trans aktuell, lastauto omnibus en FERNFAHRER hebben hun stem uitgebracht voor de beste bedrijfswagens en de beste merken in de sector. MAN Truck & Bus sleepte in totaal liefst vier ETM Awards in de wacht. De lezers konden op meer dan 216 modellen uit 16 categorieën stemmen: van lichte bestelwagens tot zware trucks en touringcars.

“De EuroTransportMedia Award is een belangrijke erkenning voor MAN. We zijn er trots op dat we hebben gewonnen in de categorieën Best Van, Best Truck en Best Bus. Het motiveert ons om ook in de toekomst op ons best te blijven presteren,” aldus Friedrich Baumann, lid van de Raad van Bestuur van MAN. “We zijn verheugd dat zowel de volledig elektrische MAN eTGE als de MAN Lion's Coach-touringcar voor de vierde keer op rij de eerste plaats behaalden bij de ETM Awards.”

Zware kippers: MAN TGS

De MAN TGS viel in de prijzen in de categorie kippers. De TGS kipper voldoet op alle fronten aan de hoogste verwachtingen. Het is een veelzijdige truck die naadloos is afgestemd op zwaar gebruik. Met zijn krachtige aandrijving, hoge laadvermogen en unieke ergonomie zet hij maatstaven. 

Nooit eerder stond de chauffeur zo in het middelpunt als bij de MAN TGS. Innovatieve functies zorgen ervoor dat de chauffeur minder snel vermoeid raakt bij druk fileverkeer. Zo regelt de ACC cruise control de snelheid van de truck en houdt een constante afstand aan tot zijn voorliggers. Met de Stop & Go-functie kan het ACC-systeem ook in de file of bij langzaamrijdend verkeer worden gebruikt. De MAN TGS zet ook nieuwe maatstaven met zijn elektrische/elektronische architectuur en innovatieve digitale diensten.

Het digitale spiegelvervangingssysteem MAN OptiView zorgt bij de TGS voor meer veiligheid op de weg. Het systeem helpt de bestuurder bij kritische rijmanoeuvres. Twee camera's aan weerszijden van de MAN projecteren in realtime de zij- en achterkant op twee monitoren binnenin het voertuig. Hierdoor kunnen ze een groter gebied bestrijken dan conventionele buitenspiegels, waardoor blind spots worden geëlimineerd - een zeer groot voordeel op het gebied van veiligheid.

EasyControl is door MAN ontwikkeld om onnodig in- en uitstappen in de cabine van de TGS te verminderen. Via een vier-knoppenelement in het chauffeursportier bedient de chauffeur belangrijke functies zoals werklampen, motor aan/uit, pto aan/uit of waarschuwingslichten eenvoudig zonder dat hij in hoeft te stappen. 

Als beste uit de bus in de categorieën streekbussen en touringcars

Ook de bussen van MAN sleepten wederom de prestigieuze ETM Awards in de wacht. De winnaar in de categorie streekbussen was de MAN Lion's Intercity LE die vorig jaar is geïntroduceerd. Dankzij zijn modulariteit is de nieuwe Lion's Intercity LE zeer flexibel. Hij maakt bij de lezers onder meer indruk met zijn minimale ‘Total Cost of Ownership’. Uit een basismodel kunnen zes bussen worden geconfigureerd, die met de modernste technologie en veelzijdige uitrusting perfect zijn aangepast aan stadsverkeer of streekvervoer.

De MAN Lion's Coach won voor de vierde keer in de categorie Touringcars. Met zijn tijdloze designtaal en uitgebalanceerde proporties brengt hij volgens de lezers zelfvertrouwen en présence op de weg. De Lion's Coach maakte ook indruk met een uitgekiende, uiterst efficiënte aandrijflijn en brandstofbesparende assistentiesystemen.

MAN eTGE wint voor vierde keer op rij

Nog een geheide winnaar bij de ETM Awards: de MAN eTGE. De volledig elektrisch aangedreven versie van de MAN bestelwagen won ook voor de vierde keer op rij in de categorie elektrisch vervoer.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.