Leusden,
29
april
2021
|
14:16
Europe/Amsterdam

Elektrische openbaar vervoer bus MAN Lion’s City E on tour in Nederland

  • Bezoek aan Nederland onderdeel van #ElectrifyingEuropa tour 
  • Enthousiaste reacties op design en technologie
  • Lion’s City E openbaar vervoer bus: comfortabel, veilig, stil, emissievrij, ruime actieradius en snel te laden
  • Leverbaar als 12m solobus en 18m gelede bus

De Lion’s City E, de nieuwe, 100% elektrisch aangedreven openbaar vervoerbus van MAN, is on tour in Nederland. Hij duikt niet alleen op in diverse grote steden maar ook in meer landelijke gebieden. Met zijn veelvoudig geprezen futuristische uiterlijk én doordat hij fluisterstil én emissievrij rijdt, is de Lion’s City E overal volledig in zijn element. 

De MAN Lion’s City E openbaar vervoer bus werd van begin af aan geprezen om zijn fraaie design, zijn innovatieve aandrijf- en laadtechnologie én het dienstenpakket dat MAN aanbiedt ter ondersteuning van elektrisch rijden. De Lion’s City E openbaar vervoer bus is nu in Nederland voor een uitgebreide voorstellingsronde, die onderdeel is van de #ElectrifyingEuropa tour. Hierbij worden alle grote vervoerders in staat gesteld om in de praktijk kennis te maken met de premium openbaar vervoer bus. In Den Haag bijvoorbeeld leverde dat direct enthousiaste reacties op, ook van het publiek.

Innovatie op zijn fraaist

De nieuwe MAN Lion’s City E is met zijn dynamische smart edge design een echte blikvanger. Met dit ontwerp won de stadsbus de iF Design Award 2020 en viel hij in de prijzen bij de prestigieuze ‘Automotive Brand Contest’ (categorie ‘commercial vehicle’). Het aansprekende design heeft samen met elektrische aandrijving belangrijke voordelen. Doordat de accu’s in het dak zijn geplaatst en doordat de elektromotoren zeer compact zijn, biedt de MAN Lion’s E in alle uitvoeringen een comfortabel, ruimtelijk interieur.

Ruime actieradius en snellaadmogelijkheid

Het accupakket van de Lion’s City E maakt een actieradius van 200 kilometer mogelijk waarmee de Lion’s City E veelal één op één een bus met verbrandingsmotor kan vervangen. Deze grote reikwijdte is ideaal bij elke inzet en maakt oplaadpunten op de route overbodig. De bussen zijn na een dienst op de thuisbasis van de vervoerder te laden. Dankzij de 150 kW laadmogelijkheid duurt het opladen van een leeg batterijpakket slechts 3-4 uur (afhankelijk van de uitvoering).