Leusden,
13
mei
2022
|
10:21
Europe/Amsterdam

Elektrische MAN Lion’s City 12 E doorkruist Europa in 10 dagen tijd

Acht landen, tien dagen en meer dan 2.500 kilometer: de MAN Lion's City 12 E heeft de ‘Electrifying Europe Tour’, die 29 april in München startte, met succes voltooid. Op zijn reis van Duitsland naar Ierland doorkruiste de volledig elektrische openbaar-vervoerbus steden, het platteland en bergen, en liet hij zien hoe e-mobiliteit in de dagelijkse praktijk functioneert.

De MAN Lion's City 12 E reed van München via Innsbruck, St. Moritz, Vaduz, Zürich, Straatsburg, Luxemburg, Brussel, Rouen en Cherbourg naar Limerick, waar de volledig elektrische openbaar-vervoerbus deelnam aan de ‘International Bus Euro Test 2022’. 

“Met deze tour hebben we laten zien dat elektrische openbaar-vervoerbussen nu al geheel emissievrij, betrouwbaar en geschikt zijn voor dagelijks gebruik,” verklaart Rudi Kuchta, hoofd van de Business Unit Bus bij MAN Truck & Bus. “Onze eBus heeft onder uiteenlopende omstandigheden meer dan genoeg energie, zelfs voor de meest veeleisende routes in Europa.”

MAN Lion's City E

Met de volledig elektrische MAN Lion's City E heeft MAN zijn nieuwe generatie openbaar-vervoerbussen voltooid. De serieproductie van de twaalf meter lange bus startte in oktober 2020 in de Poolse fabriek van MAN in Starachowice. De volledig elektrische gelede Lion's City 18 E ging in april 2021 in serieproductie. Deze eBus biedt plaats aan maximaal 130 passagiers, de soloversie aan maximaal 88 passagiers. De energie voor de volledig elektrische aandrijflijn is afkomstig van accu's op het dak. De elektrische bussen hebben een grote actieradius zonder dat tussentijds opladen nodig is.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.