Leusden,
13
november
2019
|
11:12
Europe/Amsterdam

Elektrische MAN eTGE wint Bestelauto Expo Publieksprijs

  • eTGE uitgeroepen tot winnaar in categorie ‘Gesloten Bestelauto EV’

De gebruikers en professionals hebben gekozen! Tijdens de Bestelauto Expo in Houten is de MAN eTGE gisteren uitgeroepen tot winnaar van de Bestelauto Expo Publieksprijs 2020. De volledig elektrisch aangedreven bus van MAN won de award in de categorie ‘Gesloten Bestelauto EV’.

De Bestelauto Expo publieksprijs 2020 werd in vijf categorieën uitgereikt. Na een voorselectie streed de eTGE met twee andere genomineerden mee voor de titel in de klasse voor gesloten, elektrische bestelauto’s. Met 40 procent van de stemmen won de MAN eTGE overtuigend in zijn categorie.

Voor MAN betekent de publieksprijs een belangrijke erkenning voor de elektrische variant van de eTGE. In tegenstelling tot veel andere automotive verkiezingen zijn het bij de Bestelauto Expo publieksprijs juist de gebruikers en professionals die hun winnaars kiezen.

Emissievrije stadsbesteller

De eTGE is inmiddels een vaste waarde in het TGE-programma van MAN. Deze 100% elektrisch aangedreven bestelwagen heeft een actieradius van maximaal 173 kilometer* en een laadvermogen van 3,5 of 4,25 ton. Hij heeft een elektromotor met een vermogen van 110 kW/136 pk die de voorwielen aandrijft. Het maximale koppel van 290 Nm is altijd beschikbaar, met een vlot rijgedrag als resultaat. De topsnelheid bedraagt 90 km/u en het gemiddelde energieverbruik circa 20 kWh/100 km.

Bij een 40 kW-laadstation zijn de accu’s van de eTGE in 45 minuten te laden tot 80%. Bij gebruik van een wallbox duurt het volledig laden van de accu’s circa 5,5 uur en bij gebruik van een reguliere 230V-aansluiting 9 uur. De (individueel te vervangen) accumodules bevinden zich in de licht verhoogde laadvloer, die ook wordt gebruikt bij achterwielaangedreven dieseluitvoeringen van de TGE. 

De MAN eTGE heeft een hoogwaardige standaarduitrusting met onder meer een navigatiesysteem, verwarmde voorruit en andere features die het rijden veiliger én comfortabel maken. Uiteraard is ook EBA (emergency brake assist) standaard.

*Opgegeven actieradius (o.b.v. volledig opgeladen accu) is de actieradius die tot stand is gekomen na het rijden van testrondes volgens de geldende emissiestandaard in Europa (NEDC). In de praktijk kan de daadwerkelijke actieradius afwijken. Deze is afhankelijk van rijstijl, snelheid, bandenkeuze, het gebruik van comfort- en externe functies, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de belading en de rij-omstandigheden.