Leusden,
22
maart
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

  • MAN TGX 18.470 XXL voor HdB Logistics

HdB Logistics in Joure is een sterk groeiende logistiek dienstverlener. In zes jaar tijd maakte het bedrijf een stevige groei door naar inmiddels 14 eigen trucks en 9 vaste charters. De nieuwste trekker in de vloot is een MAN TGX 18.470 XXL 4x2. Het is de eerste MAN truck in de vloot.

HdB Logistics werd in Lemmer opgericht en heeft pas sinds drie jaar eigen trucks. De groei naar een vloot van veertien eenheden in drie jaar tijd is indrukwekkend. Het bedrijf is gespecialiseerd in het transport van full truck loads, stukgoed, losgestorte producten en bulkladingen. Tevens is het bedrijf actief in warehousing en heeft HdB Bulk Logistics de mogelijkheid om ladingen te verbulken. Dat betekent dat in bigbags aangevoerde lading wordt overgeslagen in bulk opleggers. De lading loopt uiteen van gerecycled plastic tot levensmiddelen zoals zout, gluten en aardappelmeel. Het materieel van HdB Bulk Logistics is dan ook gecertificeerd voor het transport van levensmiddelen en diervoeders. De ritten die HdB uitvoert voor de verschillende opdrachtgevers voeren de trucks door heel Europa met Duitsland, Frankrijk en de Benelux als belangrijkste bestemmingen. De vloot van 14 eigen trucks, aangevuld met vaste charters rijdt met schuifzeil opleggers, walking floor- en bulktrailers.

Een goede buur

Het wagenpark van HdB Logistics is uiteenlopend en omvatte drie merken voordat de nieuwe MAN eraan werd toegevoegd. Directeur Niels de Boer: ‘De keuze voor MAN lag voor de hand, gezien de relatie met onze buurman, Wierda Bedrijfswagens. Onder het motto ‘beter een goede buur..’ hebben we contact gelegd en dat resulteerde erin dat het onderhoud van de vloot hier grotendeels wordt uitgevoerd. Niet alleen de trucks, maar ook onderhoud en reparatie aan het getrokken materieel.’ De ervaringen met MAN dealer Wierda Bedrijfswagens resulteerden in de aanschaf van de nieuwe MAN. Die beslissing werd vorig jaar genomen en er werd gekozen voor het uitlopende model, de TGX met de XXL cabine. Door de speciale striping, de kleurstelling en details als de glanzend zwart gespoten ondergrille oogt de nieuwe trekker bijzonder fraai en moet menigeen twee keer kijken welk model het betreft.

Rijdend visitekaartje

De trucks van HdB Logistics hebben een vaste chauffeur en er wordt gewerkt met vaste opleggers. ‘Het materieel is belangrijk voor ons en door de chauffeur een vaste combinatie te geven blijft alles in topconditie’, aldus Tjerk Hamstra van HdB Logistics. De MAN TGX is uitgerust met de bewezen zuinige D26 krachtbron met 470 pk in combinatie met de MAN TipMatic 12+2 versnellingsbak. De trekker is voorzien van een PTO aangedreven RTI compressor en een hydrauliek set voor de toepassing met walking-floor en bulkopleggers. Verder is de MAN voorzien van een stoere zonneklep met ingebouwde lichtbak, extra verlichting, aluminium wielen en een zwart gespoten ondergrille. Ook de brandstoftank en de behuizing van de compressor zijn hoogglans zwart gespoten. Het resultaat is een bijzonder strak ogende trekker en een rijdend visitekaartje voor HdB Logistics.