Leusden,
04
februari
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Eerste MAN TGX voor Groenendaal Transport

  • MAN heeft voorkeur van chauffeur èn ondernemer

Groenendaal Transport uit Rotterdam, een specialist in het vervoer van vloeistoffen en afvalstoffen, heeft de vloot uitgebreid met een compleet uitgevoerde MAN TGX. Het betreft een TGX 18.460 BLS met XXL-cabine, op wens van de chauffeur. De nieuwe, opvallende truck werd geleverd door Van Leeuwen Truckservice.

Proefritten met de nieuwe MAN wezen al snel uit dat de TGX de gewenste combinatie biedt van een laag gewicht, een zuinige en schone aandrijflijn, een ruime cabine, een laag geluidsniveau, en de juiste kracht en uitstraling. De nieuwe TGX heeft inmiddels ruim 30.000 kilometer gereden en functioneert naar volle tevredenheid van directeur en chauffeur.

Vloeistofspecialist

Groenendaal Transport beschikt over een vloot van dertien trekkende eenheden en achttien tanktrailers. Hiermee worden ADR-transporten uitgevoerd en afvaltransporten. Alle chauffeurs zijn gecertificeerd en kennen als geen ander de discipline die bij dit type transporten komt kijken. Groenendaal levert de vloeistoffen en afvalstoffen aan klanten verspreid over het noordwesten van Europa. Het bedrijf heeft inclusief de NIWO-vergunning tien certificaten, waaronder een aantal buitenlandse, die de kwaliteit van het werk van Groenendaal Transport bevestigen. In de Antwerpse haven beschikt Groenendaal Transport over een extra steunpunt. Dit jaar viert Groenendaal Transport het twintigjarig jubileum. Directeur oprichter Dennis van Benschop startte in 1998 met het vervoer van afval. Vorig jaar verhuisde het bedrijf naar de Waalhaven waar binnenkort de verbouwing zal zijn afgerond en Groenendaal in een mooi en modern pand zit.

Complete uitrusting

De nieuwe MAN maakt deel uit van een onderzoek naar alle truckmerken. Bekeken wordt welke merken het beste bij Groenendaal Transport passen. Bij dit proces hebben de chauffeurs inspraak en om die reden waren chauffeur en directeur het er snel over eens dat deze MAN aan het wagenpark toegevoegd zou moeten worden. De nieuwe TGX is uitgerust met de 14 gangs Tipmatic versnellingsbak, heeft fraaie lichtmetalen wielen, een extra lampenbeugel, luchthoorns en is verder in ADR-uitvoering afgeleverd inclusief compressor.