Leusden,
10
december
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Eerste eTGE voor MAN-klant Bultman

  • Voorop lopen in verhuur met elektrische mobiliteit

Autoverhuurder Bultman, een grote speler op verhuurgebied in het midden van het land, geeft invulling aan zijn ambitie om behalve zichzelf, ook klanten kennis te laten maken met elektrische mobiliteit. Daarbij is voor de MAN eTGE een hoofdrol weggelegd bij elektrische bestelauto’s. MAN Apeldoorn tekent voor de levering.

Vanaf het eerste moment dat MAN besloot toe te treden tot het bestelautosegment, stond verhuurder Bultman in de rij om de TGE in het verhuur-aanbod op te nemen. “Het rijden went snel, maar alles eromheen regelen is even nieuw allemaal”, zegt Dave Bultman. “Van belang is daarbij dat de klant ook beseft dat het even anders gaat dan voorheen. Wanneer je het goed doet, koppel je de eTGE na elke rit aan de laadpaal. Dan rijd je altijd met een opgeladen batterij weg en dan heb je de meest efficiënte inzet.”

Rijden

Bultman probeerde de nieuwe eTGE natuurlijk ook zelf enige tijd uit en deed er diverse boodschappen mee. “Hij rijdt geweldig! Het is voor ons een nieuwe fase. We hebben besloten dat we in de voorhoede willen meespelen bij deze ontwikkeling. Dat maakt ons aantrekkelijk voor klanten die ook benieuwd zijn naar wat elektromobiliteit voor ze in petto heeft”, zegt Bultman, die ook al de nodige reacties van klanten heeft vernomen op de MAN eTGE. “Ze vinden dat het rijdt als een personenwagen. Ze staan er echt van te kijken. Dat zagen we ook al toen de eerste TGE’s in onze vloot kwamen.”

Flexibel

“Als familiebedrijf dat over twee jaar honderd jaar bestaat, willen we aan onze klanten maximale flexibiliteit bewijzen. We kunnen razendsnel inspelen op de vraag van onze klanten. Met de eTGE gaan we dat ook weer keer op keer bewijzen. We hebben zes vestigingen in het midden van Nederland, waar we op termijn een MAN eTGE willen kunnen aanbieden. Al die vestigingen hebben een laadpaal, waar ook derden gebruik van mogen maken. Op die manier dragen we ons steentje bij. Hier op de vestiging in Apeldoorn hebben we twee jaar geleden zonnepanelen geïnstalleerd. Aan de achterkant van het gebouw kunnen we dan de elektrische eTGE’s uit onze vloot opladen.“ 

Deel-bestelauto

„De eTGE wordt de eerste deel-bestelauto in onze vloot. Een voorwaarde is wel dat we te allen tijde controle houden over de status en de locatie van het voertuig. Wanneer onze klanten onze deelauto-app downloaden, dan kunnen ze maximaal inspelen op de beschikbaarheid van de eTGE. Dat is de kant die we op willen, zo ziet verhuur eruit in de 21e eeuw. Altijd beschikbare mobiliteit en wederzijds vertrouwen van de klant die we meestal persoonlijk kennen. Bij Bultman is er altijd iemand die jou als klant kan ondersteunen. Ook in dit nieuwe tijdperk van elektrische mobiliteit.”