Leusden,
18
februari
2020
|
17:00
Europe/Amsterdam

Eén van eerste MAN’s eTGE naar Gaasbeek’s Automaten Service

  • Koffie en automaten stil en emissievrij bezorgd

Eén van de eerste MAN’s eTGE in ons land gaat rijden bij koffiespecialist Gaasbeek’s Automaten Service uit Ede. Dit familiebedrijf bedient zijn klanten met een grote bestelautovloot die grotendeels uit MAN’s TGE bestaat. De eTGE krijgt in deze vloot een speciale rol.

Aanvankelijk was Gaasbeek op de regio gericht, maar sinds 2001 is het bedrijf, gevestigd in Ede, landelijk gaan werken. Mede dankzij de combinatie van A-merken koffieautomaten en een uitstekende serviceverlening is de onderneming flink gegroeid. “We hebben onze klanten nu overal zitten en in meerdere sectoren”, legt algemeen directeur Peter Böhmer uit. “Gaasbeek is gestart als eenmanszaak, maar inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met ruim vijftig medewerkers. Nog steeds zijn we een familiebedrijf met een grote passie en liefde voor lekkere koffie. Gaasbeek is actief in heel Nederland en we richten ons hoofdzakelijk op bedrijven die op zoek zijn naar een koffieautomaat voor op de werkvloer”, legt Peter Böhmer uit. Gaasbeek belevert bedrijven in meerdere sectoren, van MKB tot multinational, maar ook overheden, semi-overheden en instellingen.

Bestelauto’s

Gaasbeek’s Automaten Service beschikt nu over een vloot van 22 bestelauto’s. MAN is daarin stevig vertegenwoordigd met de TGE. “Het laadvolume van de TGE, het gebruiksgemak en de uitstraling zijn zaken die ons bij deze bestelauto aanspraken,” legt Böhmer uit. “En last but not least hebben we een zeer prettige relatie met MAN-dealer Roordink Bedrijfswagens, die dichtbij gevestigd is.” 

Böhmer heeft nauwgezet bekeken hoe zijn bedrijf de logistieke services aan zijn klanten verder kan verduurzamen. “We kwamen al snel bij elektrische aandrijving uit, maar aanvankelijk was die alleen verkrijgbaar in combinatie met kleinere bestelauto’s. Een test hiermee bracht niet het gehoopte resultaat”, aldus Böhmer, die meteen van de gelegenheid gebruikmaakte om ook de MAN eTGE aan de tand te voelen. “We hebben een maand getest en dat beviel uitstekend. Dat we met de eTGE toch over het vertrouwde laadvolume kunnen beschikken. is echt een verademing.”

Regio

Gaasbeek zet de nieuwe MAN eTGE, de eerste in Nederland, in op routes in de regio. “Rondom Ede en in de stad zelf hebben we veel klanten. Typische bestemmingen voor de eTGE zullen naast de regio Ede met name Veenendaal, Bennekom en Wageningen zijn. “’s Nachts laden we de eTGE bij het bedrijf weer op en wanneer de chauffeur onderweg is en een pauze neemt, combineert hij dat met een half uurtje snelladen. Uit de test bleek dat we met deze auto circa 130 kilometer per dag afleggen. Dat is met de huidige techniek geen probleem meer. En ja, we vinden het hartstikke leuk dat we één van de eersten in Nederland zijn die met een MAN eTGE de weg op gaan!”

Links op de foto Cees van der Wind van Roordink Bedrijfswagens, rechts Peter Böhmer van Gaasbeek.