Leusden,
23
november
2022
|
14:39
Europe/Amsterdam

Drie MAN’s eTGE voor Argos Zorggroep

  • Bedrijf wil snel elektrificeren

Aangescherpte milieueisen, de milieucertificering van Argos Zorggroep en de gemiddelde leeftijd van bestaande rolstoelbussen heeft Argos Zorggroep ertoe aangezet om het wagenpark te gaan verduurzamen. Daarbij kwam de zorggroep al snel uit bij MAN. 

 Argos Zorggroep zet zich in voor optimale zorg aan ouderen, zowel bij hen thuis als in verpleeghuizen in de regio Rotterdam. Dagelijks zetten de medewerkers van Argos Zorggroep zich in voor ouderen met geestelijke of fysieke problemen. 

Argos Zorggroep zocht nieuwe bestelbussen voor personenvervoer. Deze bussen moesten geheel elektrisch rijden, terwijl de chauffeurs aan rijbewijs B voldoende zouden moeten hebben. De bussen worden verder ingezet voor mensen met een beperking, maar ook voor passagiers die wél mobiel zijn. MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice adviseerde de elektrische eTGE, die prima geschikt is voor ombouw tot zogeheten ‘rolstoelbus’. De ombouw gebeurde bij een bekende specialist op dit gebied, Tribus uit Utrecht.  

Kilometrage 

Argos Zorggroep gaat met de bussen jaarlijks 10.000 km rijden, voornamelijk ritten naar de dagbesteding en uitstapjes in de regio. 

Opladen 

Om de bussen te kunnen opladen heeft Argos Zorggroep op het eigen terrein in Schiedam een uitgebreide laadvoorziening gerealiseerd. Op dit moment beschikt de zorggroep over zeven laadpalen met elk twee laadpunten van 11 kW. Op korte termijn zal daar een snellader bij komen.

Om eventueel onderweg bij te kunnen laden of als een bus tijdelijk op één van de andere huizen wordt gestationeerd, heeft Argos Zorggroep op de locaties in Maassluis en Hoogvliet nog eens twee laadpalen met elk 2 sockets van 11 kW laten plaatsen. Eerste ervaringen met dagelijks gebruik leren dat de bussen de chauffeurs en passagiers uitstekend bevallen.