Leusden,
02
december
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Drie MAN’s eTGE op pad in het Waddengebied

  • Stille en schone distributie in UNESCO werelderfgoedgebied
  • MAN eTGE dankzij range tot 115 km bij uitstek geschikt voor inzet op een eiland 

MAN verzorgt sinds kort duurzame distributie middenin een UNESCO werelderfgoedgebied. Het gerenommeerde eilanddistributiebedrijf ‘Johann Fischer’ breidde recent zijn wagenpark op het Duitse Waddeneiland Norderney uit met drie MAN’s eTGE. De volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagens zijn bij uitstek geschikt voor de distributie van goederen op een plek waar vakantiegangers willen genieten van rust en frisse lucht.

Het Duitse eiland Norderney ligt middenin de Waddenzee van Nedersaksen, die sinds 2009 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het Oost-Friese eiland is een luchtkuuroord en spa. Daarom maakt eilanddistributiebedrijf ‘Johann Fischer’ er sinds kort gebruik van elektrische mobiliteit. Het wagenpark van de onderneming omvat 35 MAN-voertuigen, waaronder meerdere trekkers en sinds kort ook drie MAN’s eTGE. Met de elektrische bestelbussen wil de onderneming een voorbeeld stellen en stapt ze als een van de eerste bedrijven op het Noordzee-eiland over op elektrische mobiliteit.

Distributie van goederen op het eiland

‘Johann Fischer’ verzorgt de distributie van goederen voor Norderney en de andere Oost-Friese eilanden. De onderneming exploiteert een groot magazijn in de stad Norden, waar andere expediteurs hun goederen lossen, en brengt die vervolgens zes dagen per week met zijn eigen voertuigen naar de veerboten. Ook verzorgt ‘Johann Fischer’ de eilanddistributie voor bouwmaterialen en zelf voor supermarkt- en drogisterijketens. Het bedrijf haalt de goederen op in de centrale magazijnen en transporteert ze vervolgens naar de winkels op de eilanden. In totaal zijn er dagelijks 85 medewerkers voor ‘Johann Fischer’ onderweg en actief in de magazijnen in Norden en op Norderney.

Service tot aan het hotel

Aangezien grotere vrachtwagens met opleggers het eiland per veerboot wel mogen aandoen, maar vervolgens niet over het eiland mogen rijden, handelt het transportbedrijf de goederen rechtstreeks af in het magazijn in de haven van Norderney. Vanuit de vrachtwagens worden de goederen op kleinere bedrijfswagens - waaronder de elektrische eTGE's - overgeladen, die het voedsel, de dranken en pakketjes vervolgens vanuit het magazijn door de smalle straatjes naar de hotels, pensions en winkels brengen. Ook de koffers van de vakantiegasten worden met de elektrische bestelbussen rechtstreeks op het vakantieadres afgeleverd.

Voor ‘Johann Fischer’ eigenaar Georg Fischer zijn de drie eTGE's een ideale aanvulling op zijn wagenpark. “Het rijbereik tot 115 km is absoluut voldoende voor de afstanden op het eiland. Vaak volstaat één acculading voor twee volle werkdagen. Via wallboxen worden de bestelbussen bij ons magazijn opgeladen, ze doen hun werk in stilte en storen de toeristen die op Norderney op zoek zijn naar rust nauwelijks,” aldus Georg Fischer. Ook van het rijcomfort is hij overtuigd: “Je went snel aan de elektrische aandrijving. En omdat het een automaat is, geeft dat extra gemak. Bovendien bieden de eTGE's het comfort dat we al jarenlang van MAN gewend zijn.”

Over de MAN eTGE

De MAN eTGE heeft standaard een rijke basisuitrusting. Denk aan Lane-assist, noodremassistent, navigatie, volautomatische airco, parkeerhulp en stoel- en voorruitverwarming. Klanten kunnen zorgeloos rijden met een eTGE dankzij de 5 jaar volledige garantie en 8 jaar garantie op de hoogvoltage-accu. MAN biedt klanten inmiddels een landelijk dekkend netwerk van MAN-dealers die de eTGE kunnen servicen en onderhouden.