Leusden,
12
april
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Drie maal MAN TGX voor Bram van Tuyl

  • TGX 18.470 BLS in koel- en vriesvervoer

Van Tuyl Logistics uit Gameren schafte onlangs drie nieuwe luchtgeveerde MAN trekkers’s van het type TGX 18.470 BLS aan met de grote GX-cabine. De trucks gaan aan de slag in tijd gerelateerd nationaal en internationaal koel- en vriesvervoer en zijn geleverd door ROSIERVANDENBOSCH.  

Van Tuyl greep de aanschaf aan om de vloot verder te moderniseren. “Denk aan de nieuwste veiligheidstechnologieën en manieren om het de chauffeur nog beter naar de zin te maken”, zegt John van Tuijl, die samen met broer Richard het bedrijf aanstuurt. “De nieuwe trucks zijn uitgerust met ACC met stop en go, regen- en lichtsensor, volledige LED-verlichting rondom, en Lane Change Support met dode hoek hulp. Verder zijn de nieuwe MAN’s voorzien van een standairco en van Easy Control, waarbij diverse bedieningsfuncties ook in het portier zitten.”  De chauffeurs hebben nadrukkelijk inspraak bij het opbouwen van hun nieuwe MAN. Volgens Van Tuijl is dat belangrijk, omdat chauffeurs schaars zijn en hij er alles aan wil doen om ze binnen het bedrijf te houden. Van Tuijl heeft nog meer te vertellen over de nieuwe trucks: “De uitstraling van deze nieuwe is veel mooier geworden en qua rijden is dit echt een heel fijne auto.” 

Overnachten

Het comfort van de nieuwe MAN is niet alleen beperkt tot het rijden., benadrukt Van Tuijl. “Ook wanneer er gerust wordt, zien de chauffeurs dat ze meer ruimte hebben dan bij andere merken. Ze hoeven niks te verbouwen en het bed blijkt comfortabel. De matras mag dan dun ogen, hij is het echter niet, en dankzij de lattenbodem ervaren de chauffeurs optimaal slaapcomfort. Een van hen zei dat hij zich de eerste nacht verslapen had.” De chauffeurs zijn verder onder de indruk van het bedieningsgemak van de TGX. “Je kunt bijna alles vanaf het stuur bedienen. Het enige wat daarvandaan niet kunt bedienen is de koffiezetter”, grapt een van hen. De nieuwe trucks zijn verder uitgerust met de RIO telematica-apparatuur en de chauffeurs genieten verder van een optimale muziekinstallatie inclusief subwoofer. “Ten aanzien van verbruik en kosten hebben we er alle vertrouwen dat in MAN het hier weer gaat waarmaken”, aldus John van Tuijl.  

Opslag en onderhoud

Van Tuyl Logistics uit Gameren, biedt koel- en vriestransport aan. Daarbij wordt meest op de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk gereden. Het bedrijf beschikt over een moderne vloot van 60 vrachtwagens en 90 trailers. Het onderhoud van de vloot gebeurt in een apart bedrijf,  Transport Service Bommelerwaard. Ook heeft Van Tuyl opslagfaciliteiten voor 30.000 palletplaatsen op verschillende temperaturen genaamd Van Tuyl Coldstores. Sinds januari jongstleden maakt Van Tuyl Logistics deel uit van Lineage Logistics.   

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.