Leusden,
27
mei
2020
|
13:47
Europe/Amsterdam

Den Engelsen Bedrijfswagens levert CoTrans zes MAN TGE’s

Logistiek dienstverlener CoTrans in het Brabantse Hapert heeft deze maand zes nieuwe MAN TGE’s in gebruik genomen. De vier bakwagens en twee gesloten bestelwagens worden llen met name ingezet in het spoedtransport, één van de specialiteiten van CoTrans. De door Den Engelsen Bedrijfswagens geleverde MAN’s zijn voorzien een zuinige tweeliter dieselmotor en achttraps automaat. De auto’s zijn bovendien uitgerust met tal van comfort- en veiligheid verhogende extra’s, zoals een achteruitrijcamera, parkeersensoren voor, achter en aan de zijkant, noodrem-assistent en rijbaanwissel-assistent. Daarmee onderstreept directeur/eigenaar Patrick Coppens het belang van de chauffeur in de kwaliteit van de dienstverlening.

De vier MAN TGE dubbellucht chassis cabine-uitvoeringen zijn voorzien van een 180 pk sterke turbodiesel. Twee van de bakwagens zijn voorzien van schuifzeilenopbouw met laadklep en twee met een gesloten laadbak met laadklep. De twee TGE 3.140 (140pk) bestelwagens zijn voorzien van een speciaal pallet laad-los systeem voor pallets.

Sinds de start van de onderneming in 1993 is CoTrans uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener van formaat, gespecialiseerd in 24-uurs palletdistributie in de Benelux en spoedtransport door heel Europa. Het bedrijf beschikt over een vloot van zo’n dertig trucks en acht bestelwagens en over moderne op- en overslagfaciliteiten met 3.000 palletplaatsen op het Kempische Logistiek Centrum, pal langs de A67. Dankzij korte lijnen, een efficiënte eigen planning en vooral door de mentaliteit van ‘gewoon regelen’, heeft CoTrans een stevige positie in het 24-uur het segment van palletdistributie opgebouwd.

‘Gewoon regelen’

Directeur/eigenaar Patrick Coppens heeft een even simpele als slagvaardige filosofie: “Niet te veel denken en gewoon doen wat de klant van je verwacht. Gewoon regelen! En dan natuurlijk zo efficiënt mogelijk. En vooral doen wat je belooft. Vandaag ophalen, morgen leveren is bij ons de normaalste zaak van de wereld.” Doordat CoTrans volledig zelfstandig is en geen onderdeel uitmaakt van een netwerk met allerlei depots, wordt overladen tot een minimum beperkt. Zo kan het bedrijf volledig invulling geven aan het motto ‘uw transport is onze zorg’. Dat daarbij de kwaliteit en motivatie van de chauffeurs cruciaal is, spreekt voor zich. Coppens, ooit zelf als chauffeur op zijn eerste bestelauto begonnen, is daar heel duidelijk over: “De chauffeur is de schakel met onze klant, maar ook met de klant van de klant. Hij is het visitekaartje van ons, maar ook van onze opdrachtgevers.” CoTrans kiest dan ook voor grote cabines op de trucks en rijk uitgeruste MAN TGE bestelwagens.

Belang van een goede dealer

De kwaliteit en het comfort van de TGE’s zijn belangrijk, maar niet de enige reden dat CoTrans voor bestelwagens van MAN heeft gekozen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de dealer zijn zeker zo belangrijk. “Zoals onze klanten altijd op ons kunnen rekenen, moeten wij op onze dealer kunnen bouwen”, onderstreept Coppens. “En daar heb ik met Den Engelsen Bedrijfswagens alle vertrouwen in. Ik heb vroeger al heel plezierig zaken gedaan met Michel den Engelsen en ik weet dat hij en zijn team altijd voor ons klaar staan. Daarvoor is het nu eenmaal een echte bedrijfswagendealer.” Daarmee doelt Patrick Coppens op de mentaliteit van een truckdealer, met ruime openingstijden, 24/7 service en een team dat weet wat de truck of bestelwagen voor de klant betekent.