Leusden,
20
april
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Complete MAN TGE Commander voor Roadshuttle

  • Inzet op buitenlandse bestemmingen

Fijnmazige distributie in binnen- en buitenland is het specialisme van Roadshuttle uit Someren. Het bedrijf nam onlangs de derde MAN TGE in gebruik. Maar dit keer een hele bijzondere, namelijk een compleet uitgeruste TGE Commander. Directeur Ton Koster verwacht dat ook deze TGE jaarlijks zo’n 100.000 kilometer aflegt.

“We hebben ons gespecialiseerd in niet alledaagse markten. Denk dan aan medicijnen, kleding, en complete kantoor- en werkplaatsinrichtingen. Hoogwaardige lading, die aan talrijke vereisten moet voldoen, en de eerste is natuurlijk dat er met betrouwbare voertuigen gewerkt moet worden”, benadrukt Koster. “Het verbaast dus niet dat toen de MAN TGE op de markt kwam, wij die graag in ons wagenpark opnamen. Dat is alweer twee en een half jaar geleden en deze nieuwe Commander is onze derde.” De TGE Commander is geleverd door Thieu van Dorst Bedrijfswagens, een dealer waar Roadshuttle al langere tijd zaken mee doet en waar de MAN’s in onderhoudscontract lopen.

Van alle gemakken voorzien

Chauffeurs van Roadshuttle zijn soms lang onderweg, reden waarom Koster bij de nieuwe Commander een slaapcabine liet inbouwen. “Meestal rijden onze bestelauto’s lange afstanden . Denk aan bestemmingen als Londen en Parijs. Hoogwaardig vervoer vereist dat je ook heel goed met je personeel moet omgaan. De Commander is natuurlijk het summum wanneer het om comfort en uitrusting gaat. Daarbij zijn alle pakketten die MAN aanbiedt, te vinden aan boord van onze nieuwe TGE Commander. Top of the bill, daar gaan wij voor.” Meest opvallend daarbij is het veiligheidspakket, dat een reeks van assistentiesystemen omvat om de chauffeur onder alle omstandigheden, bij stadsverkeer en op de snelweg, uit de problemen te houden. De MAN TGE Commander van Roadshuttle moet voor het stadswerk ook beschikken over de schoonste techniek. Dat betekent in dit geval de 177 pk motor voorzien van EGR, SCR en roetfilter, inclusief een start-stop systeem met energie terugwinning. Een automaat met acht versnellingen die zo soepel schakelt, dat de chauffeur er bijna niets meer van merkt, maar hij merkt wel de formidabele trekkracht van de sterkste TGE.

Zuinig en schoon

Al die mooie techniek zorgt ervoor dat deze TGE Commander zuinig is en schoon, en dat begint natuurlijk bij een laag brandstofverbruik. “Dat realiseerden we ook al met onze twee eerdere TGE’s, en we zien het nu weer. Wat helpt is natuurlijk dat de TGE’s net als de andere bestelauto’s in ons wagenpark, een snelheidsbegrenzer hebben. Dan zijn mooie waarden aan de pomp gegarandeerd. We hebben van de MAN TGE echt het idee dat deze bestelauto bij ons past. De uitstraling is er eentje, waarmee we graag gezien willen worden”, aldus Koster.