Leusden,
13
juni
2019
|
09:38
Europe/Amsterdam

Bus Modification Centre bouwt NEOPLAN Skyliner om tot interactieve belevingswereld

  • FLiP2Go toert door heel Oostenrijk
  • Interactieve financiële experience voor kinderen en jongeren
  • Zeven gameconsoles verdeeld over twee verdiepingen

De bus modificatie-experts van MAN uit Plauen hebben van een NEOPLAN Skyliner een interactief educatiecentrum op wielen gebouwd. Het doel van de ‘FLiP2Go’-bus is om kinderen en jongeren in heel Oostenrijk op een ​​leuke, digitale en interactieve manier te informeren over financiële zaken.

Bij binnenkomst in de FLiP2Go-bus worden bezoekers direct verrast door een mobiele ervaringswereld. Donkere kleuren in combinatie met een geavanceerd verlichtingsconcept geven het interieur van de NEOPLAN Skyliner een futuristisch uiterlijk. Het zijn echter de ultramoderne multimedia-gameconsoles met multi-touch schermen die in het oog springen.

FLiP2Go is een gezamenlijk initiatief van de Oostenrijkse spaarbanken Erste Bank en de Erste Group om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld en het beheren van financiële zaken. De FLiP2Go-bus is voorzien van zeven interactieve gameconsoles die bezoekers samen of tegen elkaar kunnen gebruiken. ‘World Trip’ bijvoorbeeld is een virtuele reis waarmee spelers kunnen zien welke effecten consumentengedrag kan hebben in een geglobaliseerde wereld. En de ‘Job-O-Mat’ toont het verband tussen scholing en inkomen uit werk.

De gamecabines, verdeeld over de twee verdiepingen van de NEOPLAN Skyliner, zijn uitgerust met krachtige computers. Kinderen en jongeren kunnen verschillende games spelen en opdrachten oplossen via multi-touch displays die zijn ingebed in roestvrijstalen tafels. Hoogwaardige hi-fi apparatuur zorgt voor een indrukwekkend geluid.

Op de benedenverdieping beschikt de FLiP2Go-bus ook over een gaming-unit die speciaal toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, evenals een garderobe en een incheckbalie. Dit is waar bezoekers beginnen aan een multimediale experience op wielen. Maximaal 32 spelers kunnen tegelijkertijd de 100 minuten durende game-ronde voltooien.