Leusden,
17
februari
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Atlant verduurzaamt verder met MAN eTGE

  • Zorggroep is overtuigd van de voordelen

Zorggroep Atlant gaat voor een duurzame bedrijfsvoering en is daartoe aangesloten bij de Green Deal. Inmiddels hebben vijf van de negen locaties van Atlant het certificaat Zilver van de Milieuthermometer Zorg. Een belangrijk onderdeel in de duurzaamheidsaanpak is een elektrisch wagenpark. Met de aanschaf van de nieuwe elektrische bestelauto, zijn drie van de acht voertuigen binnen Atlant elektrisch. Twee elektrische voertuigen voor het dagelijks vervoer voor cliënten, en nu ook een bestelauto.

“Met het oog op verduurzaming van onze logistieke operatie kwamen we in contact met de MAN-dealer in Apeldoorn”, zegt Christien Wichgers Schreurs, coördinator Facilitaire Zaken bij Atlant. “Zij konden ons de juiste aanbieding doen en een voertuig leveren dat bij onze wensen en werkzaamheden past, de MAN eTGE. Vol-elektrisch, een grote laadruimte, voldoende actieradius en een laadklep voor veilig en verantwoord laden en lossen.”

Nooit meer anders

Bij Atlant is Freddy Rozenberg het spreekwoordelijke logistieke schaap met de vijf poten. Hij maakte een eerste proefrit met de MAN eTGE. “De kracht en de stilte zijn voorbeeldig. Het werken met een laadklep is essentieel voor ons werk en maakt het een stuk makkelijker.” Rozenberg ervaart voldoende ruimte in de cabine en ook de bediening van de bus kent voor hem geen verrassingen meer. Dat geldt ook voor de actieradius: “De actieradius van de eTGE is voldoende voor ons om al onze locaties dagelijks te voorzien van de benodigdheden.” Opladen doet Rozenberg altijd op dezelfde locatie. “Dat werkt makkelijk met plannen en we kunnen nu de gewenste ervaring opdoen met elektrische mobiliteit. Ik wil eigenlijk nooit meer anders dan elektrisch rijden!”

Atlant streeft ernaar om de gehele logistiek uitstootvrij te maken. Christien: “Dat vergt nog de nodige investering. Voor nu hebben we weer een mooie stap kunnen zetten in onze ambitie!”

Veelzijdig zorgverlener

Atlant is een zorgorganisatie met 1.230 medewerkers en 782 vrijwilligers. Op negen locaties binnen de gemeente Apeldoorn ondersteunen Atlant ruim 900 mensen 24 uur per dag. Naast ouderenzorg is Atlant Zorggroep gespecialiseerd in zorg aan mensen met Huntington, met Korsakov en met chronische psychiatrische verpleeghuisproblematiek en biedt zij zorg en ondersteuning aan mensen met dementie. 

Over de MAN eTGE

De MAN eTGE heeft standaard een rijke basisuitrusting. Denk aan Lane-assist, noodremassistent, navigatie, volautomatische airco, parkeerhulp, stoel- en voorruitverwarming. Klanten rijden kunnen zorgeloos rijden met een eTGE door de 5 jaar volledige garantie en 8 jaar garantie op de hoogvolt-accu. MAN biedt klanten inmiddels een landelijk dekkend netwerk van MAN-dealers die de eTGE kunnen servicen en onderhouden.