Leusden,
11
maart
2024
|
09:01
Europe/Amsterdam

Alexander Vlaskamp tekent als CEO van MAN Truck & Bus voor vijf jaar bij

  • Raden van commissarissen verlengen contract van Nederlandse CEO en bestuurslid van TRATON GROUP eerder dan gepland, tot november 2029 
  • Christian Levin, CEO TRATON GROUP en voorzitter van de Raad van Commissarissen van MAN Truck & Bus SE: “Alexander Vlaskamp en zijn team hebben indrukwekkend werk geleverd door MAN te transformeren. MAN is een krachtige speler binnen de TRATON GROUP.”

Alexander Vlaskamp gaat zijn succesvolle werk als Chief Executive Officer van MAN Truck & Bus en lid van de Raad van Bestuur van de TRATON GROUP met nog eens vijf jaar voortzetten. De raden van commissarissen van MAN en TRATON hebben het contract van de Nederlander eerder dan gepland verlengd tot november 2029. Vlaskamp heeft sinds eind 2021 de leiding over MAN Truck & Bus.

Christian Levin, CEO van de TRATON GROUP en voorzitter van de Raad van Commissarissen van MAN Truck & Bus SE: “Alexander Vlaskamp en zijn team hebben indrukwekkend werk geleverd door MAN om te turnen en het merk weer succesvol te maken. Dankzij Vlaskamp is MAN bovendien uitgegroeid tot een belangrijke drijvende kracht binnen de TRATON GROUP als het gaat om de overgang naar hernieuwbare brandstoffen en elektrificatie. De nieuwe eTruck van MAN heeft een zeer succesvolle marktintroductie gehad en daarnaast heeft MAN zich onlangs geprofileerd als de Europese marktleider op het gebied van elektrische stadsbussen. Onder leiding van Alexander Vlaskamp is MAN een krachtige speler binnen de TRATON GROUP. Ik kijk er dan ook naar uit om samen te blijven werken aan de transformatie in de transportsector.”

Vlaskamp is sinds eind november 2021 Chief Executive Officer van MAN Truck & Bus SE en bestuurslid van de TRATON GROUP. Hij werkte voorheen onder andere voor Scania in Duitsland en Oostenrijk als Director After-Sales (2002 tot 2007) en Managing Director (2012 tot 2017). Tussen deze functies was de Nederlander Managing Director bij Scania Polska. In 2017 verhuisde Vlaskamp naar het hoofdkantoor van Scania in Zweden, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor de wereldwijde truckactiviteiten. Later werd hij lid van de Raad van Bestuur van Scania, waar hij verantwoordelijk was voor Sales en Marketing.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.