Leusden,
03
april
2018
|
09:59
Europe/Amsterdam

57 MAN's voor Van Vliet Vianen

57 MAN's voor Van Vliet Vianen

  • Vloot grotendeels vervangen door MAN trucks

Transportbedrijf Van Vliet is onlangs verhuisd naar Vianen en heeft vrijwel de complete vloot ingeruild voor 57 nieuwe MAN's. Het gaat om 32 trucks van het type TGS 18.420 BLS trekker en 25 stuks type TGM 18.250 BL bakwagens. De trucks zijn geleverd door MAN-dealer Rosier van den Bosch te Utrecht in samenwerking met MAN Truck & Bus.

Van Vliet Transport, tot voor kort met de kenmerkende lichtgroene kleur, is vorig jaar zomer verkocht aan ondernemer Remco Vos, die ook al Vortex Logistics en De Klok Logistics bestuurt. MAN speelt in de wagenparken van genoemde bedrijven een hoofdrol. De praktijkervaringen met MAN zijn zodanig dat Vos besloot om eerst bij MAN advies in te winnen over de verduurzaming van het wagenpark van Van Vliet. Na enig onderzoek bleek dat totale vervanging de beste oplossing was. ‘Bij Vortex doen de MAN's het uitstekend. Alle reden om ook Van Vliet Transport van de voordelen van MAN te laten profiteren’, aldus Theo Hagedoorn, General Manager bij Van Vliet Transport. ‘Wat ook meespeelt is dat er overal chauffeurs gevraagd worden. Chauffeurs die hier aan de slag willen gaan, kunnen rekenen op een nieuwe MAN’, zegt Hagedoorn.

Diensten

Die vervanging werd niet alleen beargumenteerd vanuit het product MAN, maar juist ook vanuit de omringende diensten. De 57 nieuwe trucks van het bedrijf zijn alle standaard uitgerust met MAN Telematics en ze zitten allemaal in een full service contract. Dit is voor de trekkers afgesloten op een looptijd van vijf jaar en op de bakwagens voor zeven jaar. Van Vliet heeft hierdoor geen omkijken meer naar het beheer en heeft tegelijkertijd alle wagenparkinformatie inzichtelijk. Voor de bakwagens geldt verder dat ook het onderhoud aan de PIEK-laadkleppen in het contract is opgenomen. ‘We laten de TGM's professioneel opbouwen en we zorgen dat het laad- en losgemak voor de chauffeur optimaal is.’

Compleet

De TGS-trucks zijn uitgerust met de ruime en compleet uitgeruste LX-cabine. Chauffeurs hebben hierdoor ook nog het voordeel van een hoog dak in combinatie met een lage instap. ‘In de regel rijden we binnenland-ritten met deze trucks, een enkele keer Benelux-ritten of nog verder. Door voor genoemde cabine te kiezen, combineren we de voordelen die een chauffeur wenst’, zegt Hagedoorn.

Huisstijl

De nieuwe MAN's markeren het nieuwe hoofdstuk voor Van Vliet Transport. Besloten werd daarom tot een nieuwe huisstijl, waarbij de groene kleur niet meer overheerst, maar wordt aangevuld met een frisse witte tint, die samen met het bekende groen een opvallende en herkenbare combinatie vormen.