Leusden,
03
juli
2023
|
11:52
Europe/Amsterdam

28 MAN TGM-trucks voor Nabuurs

  • Inmiddels 20 geleverd
  • Gedeelte van de vloot in huisstijl klanten Nabuurs uitgevoerd
  • Voorzien van extra veiligheid
  • Luxe cabine met digitaal dashboard

Nabuurs Supply Chain Solutions is een grote logistiek dienstverlener voor FMCG-bedrijven in Food, Personal Care, Retail en Horeca. Onlangs werden twintig nieuwe MAN TGM 18.250 bakwagens in gebruik genomen uit een serie van 28 stuks.

Familiebedrijf Nabuurs is opgericht in 1928 en is al vele jaren een trouwe MAN-klant. De vloot van rond de driehonderd trekkende eenheden bestaat op dit moment voor zo’n 80% uit MAN-trucks. “De overige merken kwamen voornamelijk bij ons binnen door overnames,” aldus fleetmanager Dolf Hubertus. “Dat de keuze voor de nieuwe distributietrucks weer op MAN viel, lag dan ook voor de hand.”

Comfort en veiligheid

Hubertus: “Wij hebben aan MAN en aan dealer Den Engelsen een betrouwbare partner. Bovendien is de MAN TGM voor ons de ideale distributietruck. De trucks zijn voorzien van een ruime cabine, die wij laten voorzien van de luxe, luchtgeveerde ‘Comfort’ stoelen voor chauffeur en bijrijder. Verder hebben wij gekozen voor het digitale dashboard en voor een camerasysteem voor veilig achteruitrijden. Daarnaast zijn de trucks voorzien van een dode-hoek waarschuwingssysteem dat voetgangers en fietsers waarschuwt als de truck rechtsaf wil slaan.” Voor klant AB-InBev zijn verschillende voertuigen uitgevoerd in de kleuren van biermerken van dit bedrijf, zoals Hertog Jan en Budweiser. 

Onderhoud bij de dealer

Nabuurs heeft sinds anderhalf jaar geen eigen werkplaats meer. Alle onderhoud van de complete vloot wordt sindsdien uitbesteed aan de MAN-dealer. Dolf Hubertus: “Onze monteurs zijn overgenomen door Den Engelsen en deze constructie bevalt ons uitstekend. Daarbij gaat het niet alleen om het onderhoud en reparatie aan de trucks, maar ook aan getrokken materieel, laadkleppen en koelmotoren.” Overigens gaat de samenwerking met Den Engelsen nog veel verder. Zo krijgen alle chauffeurs die met een nieuwe MAN gaan rijden een aflevercursus voor de trucks in het kader van de Code95. Den Engelsen verzorgt deze cursussen vanuit eigen huis om alles uit de voertuigen te halen wat erin zit.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.