Leusden,
08
maart
2017
|
12:11
Europe/Amsterdam

275e MAN voor Amerongen Kamphuis

  • Volgende generatie aan het roer bij klant en dealer

MAN-dealer Roordink uit Barneveld leverde onlangs de 275e MAN aan Amerongen Kamphuis, een bedrijf dat geleid wordt door de familie Kamphuis. Het is een van de eerste EfficientLine 3 MAN's in ons land en trekker en trailer zijn voorzien van de nieuwe huisstijl van Kamphuis.

De families Roordink en Kamphuis zijn al decennia met elkaar verbonden. Bij Kamphuis zwaait Jan Kamphuis de scepter over het transportbedrijf, bij het dealerbedrijf is Bert Roordink nu directeur. De vaders van beide heren deden al sinds medio jaren tachtig zaken met elkaar.

Topprestaties in zuinigheid en betrouwbaarheid
“De nieuwe truck is meteen de eerste die is uitgevoerd in onze nieuwe huisstijl”, vertelt Kamphuis. “Hij is uitgevoerd in de vroegere Kamphuis-kleuren, maar dan in een modern jasje.” Amerongen Kamphuis is ontstaan uit de fusie in 2004 tussen Van Amerongen Geconditioneerd Vervoer BV en Kamphuis Transport & Expeditie BV en is gespecialiseerd in nationale en internationale distributie van geconditioneerde goederen. Sindsdien heeft het bedrijf onder meer de transportbedrijven IFT International (in 2006) en Simon Laan (in 2011) overgenomen. Hiermee loopt het eigen groepagenetwerk nu door een groot deel van Noordwest- en Midden-Europa. “MAN is vanwege de topprestaties in zuinigheid en betrouwbaarheid al decennia lang een vaste waarde in ons bedrijf. Mede daardoor, kunnen we onze ambitie om gezond en gestaag te blijven groeien waarmaken. Continuïteit voor onze klanten en het bedrijf met 150 medewerkers is vanzelfsprekend.”

EfficientLine 3: milieubewust en economisch
De nieuwe MAN TGX EfficientLine 3 generatie laat de allerlaatste stand van milieubewuste en economisch verantwoorde techniek zien. De jongste lijn van Euro VI trucks van MAN maakt de stap naar minder brandstofverbruik helemaal waar. Ten opzichte van de succesvolle EfficientLine 2 is de nieuwe generatie trucks nog weer eens 6,35 procent zuiniger. Cijfers die aanspreken in een vervoerswereld waar ook Kamphuis flink moet concurreren om de klanten te behouden. De winst bij EfficientLine 3 zit in diverse factoren. Tal van nieuwe assistentiesystemen die met elkaar en met de chauffeur samenwerken, verbeterde motoren, verbeterde aerodynamica en toepassing van nieuwe materialen leiden ertoe dat de nieuwe generatie MAN trucks nog weer zuiniger rijdt dan de EfficientLine 2 trucks en dat ook het comfort verder is verbeterd.

No-nonsense aanpak van dealer
Roordink Bedrijfswagens levert al sinds 1984 MAN-trucks aan Amerongen Kamphuis. In dat jaar startte Gijs Roordink zijn bedrijf in de werkplaats van het toenmalige Kamphuis Transport & Expeditie, als MAN- en Volkswagen LT-bedrijfswagendealer. “MAN is bij ons altijd een gewaardeerd merk gebleven en dat we onze 275ste MAN bij Roordink hebben kunnen aanschaffen maakt de cirkel rond”, aldus Kamphuis. “Wat ons in Roordink aanspreekt is de service. Zij verzorgen het onderhoud van ons gehele wagenpark en hun no-nonsense aanpak past bij de onze. We werken al ruim dertig jaar heel plezierig samen.”