Leusden,
15
juni
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

150e MAN voor Spaansen via BTS Wognum

  • Trouwe klant met tal van disciplines

Wie Spaansen zegt, zegt MAN. Het truckmerk is welhaast onlosmakelijk verbonden met het veelzijdige bedrijf uit de Kop van Noord-Holland. Onlangs nam Spaansen Groep de 150e MAN via BTS Wognum in gebruik. Deze maakt deel uit van een serie van drie TGX-trucks van de nieuwste generatie. In alle gevallen gaat het om een TGX 24.430 trekkers met 19,5 inch voorloopas.

“Het aanbod dat MAN heeft aan trucks is de afgelopen jaren altijd goed geweest. Wij hebben in onze bedrijven diverse disciplines waarvan het kenmerk is, dat het zwaar werk is. Denk aan de bouwvoertuigen, maar ook prefab betonwanden wegen niet niks. Of het nu gaat om meer-assige kippers of om trekkers, MAN blijkt telkens weer goed bij het werk te passen dat wij doen”, zegt fleetmanager Marcel Spaansen van het bedrijf. “In 2005 won MAN een tender waar diverse merken op inschreven. Op een gegeven moment bestond 98% van onze vloot uit MAN-trucks. Later, in 2014, kwam Euro 6 in onze vloot en was dat voor ons wederom een moment om MAN intensief met de andere merken te vergelijken. Ook toen bleek opnieuw dat we met MAN de juiste trucks in huis hadden. Onze chauffeurs betrokken we ook in die beoordeling, en die bleken het volledig met ons eens te zijn. We hebben nog twee andere merken in onze vloot, maar veel chauffeurs willen een MAN.”

Flinke stap vooruit

Marcel Spaansen is duidelijk wanneer het aankomt op de verschillen tussen de vorige generatie trucks en nu de nieuwe. “MAN heeft een flinke stap vooruit gemaakt. Dat sterkt ons in het vertrouwen en deze drie nieuwe TGX-en zien er ook nog eens prima uit”, zegt Spaansen. Hij heeft de betrouwbaarheid van MAN in ruime mate ervaren: “De vorige serie MAN-trekkers ging bij ons tien jaar mee. Dat was al twee jaar langer dan we gewend waren. En door omstandigheden hebben we de trekkers twee jaar langer laten rijden. Dat pakte heel goed uit. Met deze nieuwe trucks gaan we dat weer doen. De trucks in kwestie hadden nu in plaats van 800.000 kilometer, net iets meer dan een miljoen kilometer gereden voordat ze vervangen werden, dat is in ons werk een hele prestatie.”

Eigen werkplaats

Spaansen beschikt over een ruime eigen werkplaats. “Daar voeren we zelf de opbouw, reparatie, onderhoud en keuringen van ons wagenpark uit. Wat meespeelt is dat de dealer niet ver weg zit. Je kunt wel een eigen werkplaats hebben, maar de expertise van de dealer heb je toch ook nodig.” Spaansen legt uit dat hij alle materieel periodiek onderhoudt, alles gaat op datum. Er wordt niet gepland op kilometerstanden, dit geeft rust bij de planners en vaste bezettingen in de werkplaats. “Daarbij werken we zoveel mogelijk met originele onderdelen van MAN. Die worden na bestellen dezelfde nacht geleverd. Perfect dus!”

Groot bedrijf

De drie divisies van Spaansen zijn Grondstoffen & Logistiek, Bouwsystemen en Tuin 7 Bestrating. Het bedrijf heeft zelf veertig trekkers, twintig kippers en 110 trailers. Het transport van Prefab betonwanden wordt veelal door charters met trailers van Spaansen gedaan. Er werken 320 mensen bij het bedrijf, waarvan zestig chauffeurs.