Leusden,
11
juni
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

1.000ste MAN-truck in Nederland connected

  • Steeds meer MAN-klanten hebben toegang tot MAN Digital Services

Sinds januari 2018 heeft MAN in Nederland de 1.000e RIO Box geactiveerd en daarmee is nu al 50 procent van de nieuw afgeleverde MAN’s sinds die tijd ‘connected’.

Het RIO platform vormt de basis van de MAN Marketplace waar klanten toegang hebben tot diverse MAN Digital Services, hetzij (veelal) gratis, hetzij op abonnementsbasis. De MAN Digital Services hebben als doel de efficiency van MAN-trucks te verhogen en logistieke uitdagingen te vereenvoudigen. Goede voorbeelden zijn diensten voor de analyse van het gebruik en verbruik van de trucks met als doel het onderhoudsmanagement, de voertuigprestatie en de chauffeurs performance te optimaliseren.

Ook zijn er via de MAN Marketplace diverse apps te vinden. Zo is er de MAN Driver app, waarmee de chauffeur via zijn eigen smartphone realtime schademeldingen direct in het ServiceCare systeem van de dealer kan melden. MAN ServiceCare is een pro-actief onderhoudsmanagement- systeem dat een optimale planning, hoge uptime en uitstekend onderhouden trucks garandeert. MAN ServiceCare is overigens exclusief voor MAN-trucks gratis te activeren. Klanten die naast MAN nog andere merken in het wagenpark hebben, kunnen ook voor deze trucks terecht op de RIO Marketplace, waar voor deze merken eveneens diverse digitale diensten worden aangeboden.

De Nederlandse dealerorganisatie is uitgebreid getraind op MAN Digital Services en bij elke MAN-dealer is een MAN DigitalPro aangesteld. Hiermee onderstreept de MAN-organisatie het belang van de digitale ontwikkelingen binnen de truck- en transportsector.

Elke nieuw afgeleverde MAN-truck is standaard voorzien van de RIO Box. Ook de MAN touringcars worden in de loop van 2019 standaard hiermee uitgerust. Voor de MAN TGE bestelwagen zijn eveneens diverse MAN Digital Services beschikbaar.

Meer informatie over RIO is te vinden op deze speciale website.