07
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Wieringen Prins Hoveniers kiest voor MAN en Volkswagen Bedrijfswagens

 


Wieringen Prins Hoveniers en Pius Floris Boomverzorging hebben al meer dan vier decennia een goede relatie met Pon, de importeur van Volkswagen, MAN en Audi.


Alle nieuwe voertuigen voldoen aan de meest recente milieu-eisen en zijn afgestemd op de specifieke inzet. Voor het totale onderhoud van de voertuigen is een Reparatie Onderhoud Contract gesloten met MAN Amsterdam. De nieuwe voertuigen staan op banden van Continental.

“Deze nieuwe auto’s gaan deels bij Wieringen Prins Hoveniers en deels bij Pius Floris aan het werk.  Om die reden zijn de auto’s ook verschillend bestickerd. Iets dat, net als de opbouwen, volledig door MAN Amsterdam  is gecoördineerd en uitgevoerd”, legt adjunct directeur Hans Siffels uit. “Deze nieuwe auto’s passen bij de verdere uitbreiding van onze werkzaamheden. Wij hebben ook nu voor Volkswagen en MAN gekozen. Het zijn duurzame producten, er is sprake van een grote diversiteit aan modellen en het is een betrouwbaar merk.” 


Strengere milieueisen

“Als bedrijf hebben wij duurzaamheid hoog in ons vaandel staan. Aan de andere kant worden er in bestekken steeds uitdrukkelijkere eisen op dat gebied gesteld. Met deze nieuwe auto’s voldoen wij aan de meest recente milieueisen op het gebied van uitstoot. Zeker omdat wij veel in stedelijke gebieden aan het werk zijn, is dit ook van groot belang. De Transporters zijn uitgevoerd met een dubbele cabine, een is verlengd en beide hebben ze een handgeschakelde versnellingsbak en een krachtige maar schone dieselmotor. Dit omdat er ook regelmatig een aanhanger achter hangt. Ook bij de Volkswagens Crafter is gekozen voor een dubbelcabine variant met handgeschakelde versnellingsbak en een specifieke opbouw van Karhof. Drie van de open laadbakken zijn kiepend. Verder is er  gekozen voor een zwaardere Crafter met dubbele luchtbanden achter, een 164 pk sterke motor en een verder aangepaste opbouw. Deze werkt in de boomverzorging en heeft ondermeer een gereedschappenkast voor de diverse speciale gereedschappen  en een afgedekte laadbak voor het vervoer van boomsnippers. Achter deze Crafter kunnen wij ook verschillende soorten machines en aanhangers koppelen.”


Zeker voor het werk in de steden is de compact gebouwde MAN TGL 12.180 prima geschikt. De  Bizzocchi hoogwerkeropbouw sluit daar qua maatvoering prima op aan. Hij  heeft een maximale lengte van 25 meter, maar stempelt heel ‘smal’. Daarbij vouwt de hydraulische mast ook nog eens op een ruimtebesparende manier. Om schade door vallende takken te voorkomen is het MAN-cabinedak voorzien van een speciale beschermplaat.


Wieringen Prins Hoveniers

In de halve eeuw dat Wieringen Prins Hoveniers bestaat, ontwikkelde het bedrijf zich tot een totaalaanbieder op het gebied van ontwerp, realisering, onderhoud en renovatie van groot openbaar groen en dak- en kantoortuinen. In dat kader werkt het bedrijf voor woningbouwverenigingen, overheden, bedrijven en verenigingen van eigenaren. Pius Floris richt zich heel specifiek op het totale concept van boomverzorging. Wieringen Prins Hoveniers en Pius Floris hebben hun hoofdvestiging in Amsterdam. Daar is ook een  dependance gevestigd, de nevenvestigingen bevinden zich in Alkmaar en Zaanstad. Het werkgebied van de bedrijven ligt vooral in Noord- & Zuid-Holland en Utrecht.