27
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Voor de binnenstad: supercompacte MAN TGL Euro 6

50hz Lighting verzorgt de belichting voor speelfilms, tv-series, commercials en bedrijfsfilms, meestal bij opnames op locatie. Dat betekent vervoer van onder meer lampen, statieven en kabels. Ook is vaak een aggregaat nodig als de stroomvoorziening ter plekke niet aanwezig of niet voldoende is. “We moeten vaak op locaties zijn waar geen ruimte is voor een zware en grote vrachtauto, zoals de binnenstad van Amsterdam”, legt Arjen Seykens van 50hz Lighting uit. “MAN bleek een lichte, vrij korte versie te kunnen leveren van de TGL met een laadbak van de maximaal toegestane breedte.”

De laadruimte van de MAN is speciaal ingericht en ingedeeld voor het belichtingsmateriaal. Er zijn rolluiken gemonteerd en een laadklep. Onder de laadruimte zijn bakken aangebracht. Seykens: “We kunnen de ruimte daardoor zo efficiënt mogelijk benutten. Alles past in elkaar als een enorme puzzel.”Natuurlijk Euro 6

De MAN TGL die 50hz Lighting gebruikt, meet in de lengte slechts 6,40 meter. Door dit compacte formaat is de auto even wendbaar als een forse bestelauto. Doordat de laadbak echter de maximaal toegestane breedte heeft van 2,55 meter, past er toch evenveel in als in een langere vrachtauto. “De MAN past ons prima qua afmetingen en ook het uiterlijk beviel ons meteen. En hij voldoet aan Euro 6 en dat is iets wat ik belangrijk vind, zeker als we in binnensteden moeten zijn. We kijken ook naar compacte en slimme lichtinstallaties die op het 220 volt elektriciteitsnet zijn aan te sluiten en waardoor we dus minder vaak het aggregaat nodig hebben. Dan past het in mijn optiek om ook met het vervoer zo min mogelijk het milieu te belasten”, besluit Seykens. MAN is het enige merk dat een compacte distributietruck als de TGL nú in Euro 6 kan leveren.