Leusden,
10
maart
2017
|
12:38
Europe/Amsterdam

Vier nieuwe MAN trucks voor MBH Transport

MBH Transport Barendrecht breidt weer uit

MBH Transport uit Barendrecht ontving onlangs de sleutels van al weer vier nieuwe MAN 6x2 trekkers. Het wagenpark van het jonge, maar snel groeiende familiebedrijf telt inmiddels 22 voertuigen. Dat is inclusief de vier nieuwe MAN TGX 26.440 trekkers met voorloopas.

MBH Transport werd vijf jaar geleden opgericht in de Rotterdamse Waalhaven. Twee jaar later verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Barendrecht, maar ook daar lijkt het familiebedrijf al uit zijn jas te groeien. De jonge vloot van MBH Transport wordt ingezet voor het vervoer van zeecontainers, tank- en bulkcontainers en ferrytrailers. Ook ADR-vervoer behoort tot de specialismes van het bedrijf. MBH rijdt voornamelijk binnen de Benelux, maar ritten naar Frankrijk en Duitsland komen ook voor. De nadruk ligt echter op de relatief korte ritten binnen Nederland.

Voorloopas
Onlangs werd het wagenpark uitgebreid met vier nieuwe MAN TGX 26.440 trekkers. De 6x2 trekkers zijn uitgerust met een voorloopas waardoor er nooit sprake is van een te hoge achteraslast. De trekkers zijn uitgevoerd met de ruime XLX slaapcabine, inclusief een complete spoilerset. Aan de striping en de uiterlijke verschijning is duidelijk aandacht besteed. “Uitstraling is voor ons belangrijk. Het hoeft niet overdreven allemaal, maar met een paar mooie luchthoorns en een fraaie striping ziet het er gewoon verzorgd uit.’’ Aan het woord is Abdullah Hakan. Hij is de jongste telg uit het familiebedrijf.

Hele plaatje klopt
Oprichter en directeur van het bedrijf is Burak Hakan. Hij motiveert zijn keuze voor MAN trucks aldus: “Wij werken met meerdere merken. maar inmiddels bestaat het merendeel van de vloot uit MAN trucks. Wij gaan voor kwaliteit en dat geldt niet alleen voor de truck, maar voor de hele organisatie. Minstens zo belangrijk is echter de relatie. Bij MAN trucks dealer Van Leeuwen Truckservice in Ridderkerk klopt het hele plaatje gewoon. Een bijkomend voordeel is dat ze vlak om de hoek gevestigd zijn. We hebben hier een eigen werkplaats. Voor garanties, onderdelen en grotere reparaties vallen we terug op de dealer. Dan is het handig als die vlakbij gevestigd is.’’

Gewaardeerd door chauffeurs
Nog belangrijker dan de ligging van de dealer en de uitstekende relatie zijn prestaties van de trucks. Ook daar scoort MAN Trucks hoge ogen: “De MAN trucks doen het gewoon ontzettend goed en behoren tot de zuinigste trucks in onze vloot. Het verbruik vormt een belangrijk onderdeel van de bedrijfskosten en daar ligt onze focus dan ook sterk op. Daarbij komt dat de MAN trucks bijzonder betrouwbaar blijken te zijn. Ook onze chauffeurs hebben het uitstekend naar de zin in hun MAN trucks. Het comfort van de trucks wordt bijzonder gewaardeerd en dat is ook belangrijk.’’