26
november
2013
|
15:00
Europe/Amsterdam

Versterking van MAN voor onderhoud wegennet

Aannemersbedrijf Gebr. Min heeft de tijd genomen voor een weloverwogen keuze. “Zeker, we zijn niet over één nacht ijs gegaan”, aldus Liefting. “We willen toch een auto die jarenlang probleemloos het zware werk bij ons aankan. Onze werkzaamheden bestaan uit het transport van asfalt en grond, en afstrooien van slijtlagen op asfaltwegen. Dat betekent dat we de vrachtauto’s vaak onder zware omstandigheden inzetten, soms in slecht begaanbare terreinen. Dan helpt ook het lage eigen gewicht en het positieve effect daarvan op het brandstofgebruik. En ze moeten absoluut tegen een stootje kunnen. Bovendien hebben we de MAN TGS gekocht om zijn lage geluidsniveau.”



Snelle service van dealer

De kennismaking met MAN begon twee jaar geleden. Toen schafte het Bergense aannemersbedrijf bij dealer BTS in Wognum een gebruikte MAN aan. Liefting: “Een auto met 6x6-aandrijving met een via MAN Hydrodrive inschakelbare voorwielaandrijving. Die bevalt prima, maar de service van de dealer en het feit dat die dichtbij zit, heeft toch wel de doorslag gegeven om nu een nieuwe MAN TGS in te zetten. We hadden bijvoorbeeld een keer een probleem met de Hydrodrive en dat is direct en heel goed opgelost door de dealer, zodat de auto snel het werk weer kon hervatten.”



Onderhoud in eigen beheer

Gebr. Min doet veel onderhoudswerkzaamheden aan het wagenpark in de eigen werkplaats. Liefting vindt het prettig dat de monteurs voor ingewikkelde vraagstukken altijd te rade kunnen bij dealer BTS in Wognum. “Ook al gaan we ervan uit dat de nieuwe MAN natuurlijk probleemloos zijn werk doet. De chauffeur is in elk geval zeer te spreken over de rijeigenschappen en de goede cabine. Met het comfort van de nieuwe bouwauto’s van MAN zijn echt enorme stappen vooruit gezet. Dat is echt helemaal up-to-date, waarmee de vrachtwagen in dat opzicht eveneens moeiteloos een groot aantal jaren in ons bedrijf meekan.”