Leusden,
29
maart
2017
|
08:50
Europe/Amsterdam

Twintig MAN-trucks voor Alblas Transport

Alblas Transport heeft met de ingebruikname van twintig nieuwe MAN TGS 18.360 trekkers een belangrijke stap gezet in de verdere verduurzaming van het wagenpark. De nieuwe MAN-trucks worden ingezet voor internationaal transport.

De vloot van Alblas bestaat uit 150 trekkende eenheden waarvan een groot deel MAN-trucks. De twintig nieuwe trekkers zijn van het type TGS 18.360 4x2 BLS. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid zoals Lane Guard Systeem en Advanced Emergency Braking System. Deze efficiënte trekkers werden geleverd door MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice in Ridderkerk.

Eén van de oudste transportbedrijven
Alblas Transport uit ‘s-Gravendeel is één van de oudste transportbedrijven van ons land. Al sinds 1896 biedt Alblas zijn diensten aan, al ging dat aanvankelijk met roeibootjes. Later volgden er grotere schepen en in de jaren dertig van de vorige eeuw deed de automobiel zijn intrede. Vlak na de oorlog kwam het internationale transport op gang, aanvankelijk naar Zwitserland. De focus ligt vandaag de dag op vervoer van temperatuur gecontroleerde gevaarlijke stoffen op de hoofdassen tussen West- en Oost Europa. Alblas Transport heeft naast de hoofdvestiging in ‘s-Gravendeel vestigingen in het Duitse Gildehaus, Emsbüren en Jacobsdorf; het Poolse Rzepin en in Brasov in Roemenië.

Verwachte groei in China
Opmerkelijk is dat Alblas ook een vestiging heeft in Ürümqi in West China. ‘’Die Chinese vestiging is puur een strategische. We verwachten dat de goederenstromen in de toekomst over land naar Europa trekken. Er rijden nu twee van onze MAN-trucks en we verwachten daar in de toekomst verdere groei’’, aldus Siebe Alblas. Samen met zijn broer Quirijn vormt hij de vijfde generatie directie van het familiebedrijf.

Inzetgebied
De nieuwe voertuigen zullen hoofdzakelijk ingezet worden voor transport van en naar het logistieke centrum in de Duitse plaats Emsbüren. Omdat de vestiging geschikt is voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen zijn alle voertuigen volledig uitgerust om deze goederen te kunnen vervoeren.