03
juni
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

TKD 2014 in Almere voor MAN uiterst succesvol

“De aanwezigheid op de TKD 2014 is voor ons van wezenlijk belang”, aldus Ivar ten Tuijnte, productmanager bij MAN Truck & Bus in Leusden. “Veel ondernemers bezoeken deze beurs. Het is dé plek om contacten te leggen en nieuwe leads te genereren. En dat is bijzonder goed gelukt. De gepresenteerde trucks en technieken trokken veel belangstelling.”

Veel aandacht kregen de verschillende toepassingen die MAN op deze beurs toonde, deels gebaseerd op standaard Europese bouwtrucks, maar ook op de specifieke Nederlandse wetgeving met gestuurde assen en het gestuurde Wide Spread-tandemstel van Wierda Voertuig Techniek.Hybride-oplossingen

De diverse hybride-oplossingen van MAN en zijn partners trokken op de TKD 2014 eveneens veel bekijks,  ook omdat sommige in aanmerking komen voor de Energie Investerings Aftrek (EIA), zoals het HydroHybrid remenergie-terugwinsysteem. Voor de MAN met een laadkraan, die door een de Hybrid PTO van WVT wordt aangedreven, zijn ter plekke enkele orders genoteerd.‘Bouw Trucks to Go’

Ten Tuijnte: “Het “Bouw Trucks to Go”-principe, waarbij de voor Nederland specifieke asuitvoering en plaatsing  meegenomen zijn in de specificatie, blijkt juist bij dit soort beurzen heel goed te vallen bij de bezoekers. Het is een prima formule, want we kunnen met onze kennis van markt en uitvoeringen bouwtrucks op voorraad bouwen, en daarmee dan ook snel leveren. Twee van de drie bouwtrucks hebben op de beurs een nieuwe eigenaar gekregen. De korte levertijd is voor veel ondernemers in de bouw een uitkomst, zo bleek op de TKD 2014.”

Gedurende de drie dagen bezochten meer dan 15.000 mensen de TKD 2014 in Almere. Het is daarmee de grootste beurs van bouwvoertuigen, voertuigen voor speciale doeleinden en toepassingen, en grondverzetmachines in Nederland.