Leusden,
30
november
2015
|
09:00
Europe/Amsterdam

Tien MAN trucks voor Alblas Transport

Alblas Transport heeft met de ingebruikname van tien nieuwe MAN TGS 18.400 Low-deck trekkers een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van het wagenpark. De nieuwe MAN trucks zullen worden ingezet voor internationaal transport met nieuwe geconditioneerde volume opleggers.

Alblas Transport uit ‘s-Gravendeel is misschien wel één van de oudste transportbedrijven van ons land. Al sinds 1896 biedt Alblas zijn diensten aan, al ging dat aanvankelijk met roeibootjes. Later volgden er grotere schepen en in de jaren dertig deed de automobiel zijn intrede. Vlak na de oorlog kwam het internationale transport op gang, aanvankelijk naar Zwitserland. De focus ligt vandaag de dag op de hoofdassen tussen West- en Oost Europa. Temperatuur gecontroleerde goederen, gevaarlijke stoffen en groupage behoren tot de specialiteiten. Alblas Transport heeft naast de hoofdvestiging in ‘s-Gravendeel vestigingen in het Duitse Gildehaus en Jacobsdorf, het Poolse Rzepin en in Brasov in Roemenië.

China
Opmerkelijk is dat Alblas ook een vestiging heeft in Ürümqi in West China. ‘’Die Chinese vestiging is puur een strategische. We verwachten dat de goederenstromen in de toekomst over land naar Europa trekken. Er rijden nu twee van onze MAN-trucks en we verwachten daar in de toekomst verdere groei’’, aldus Siebe Alblas. Samen met zijn broer Quirijn vormen ze de vijfde generatie van het familiebedrijf.

Efficiency
De vloot van Alblas bestaat uit 150 trekkende eenheden waarvan een groot deel MAN-trucks. De tien nieuwe trekkers zijn van het type TGS 18.400 4x2 LLS-U Low-Deck met rondom luchtvering. Alblas specificeerde trucks met een ZF AS-Tronic automaat met overdrive en een 1 op 2,85 achteras-overbrenging voor een optimale efficiency. De 400 pk sterke D26 krachtbron draait hierdoor op kruissnelheid slechts 1100 omwentelingen, ondanks de kleinere wielmaat. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid zoals Lane Guard en Advanced Emergency Braking System.

Mega
De Low-Deck configuratie met luchtvering rondom werd gekozen in verband met de nieuwe mega-opleggers voor temperatuur geconditioneerd vervoer. Quirijn Alblas: ‘’Wij hebben gekozen voor mega trailers voor een betere temperatuurhuishouding. Door meer ruimte ontstaat er een betere luchtcirculatie waardoor de temperatuur beheersing optimaal is. Verder bieden de hogere opleggers meer mogelijkheden voor het vervoer van hoge plantenkarren.’’ De combinaties van Alblas Transport staan via de boordcomputer met temperatuurregistratie volgens de EN 12830 norm permanent in verbinding met de planning. De tien nieuwe MAN-trucks die deels een uitbreiding van de vloot vormen, werden geleverd door MAN dealer Van Leeuwen Truckservice in Ridderkerk.