Leusden,
14
december
2015
|
11:29
Europe/Amsterdam

Theo Pouw kiest voor MAN

MAN TGX 10x8 in bedrijf genomen

De Theo Pouw Groep in Utrecht nam onlangs een nieuwe MAN TGS 50.480 10x8 WSA in gebruik. Deze vijfasser is goed voor vijftig ton totaal voertuiggewicht. Met vier aangedreven assen en een vermogen van 480 pk staat Pouw ook in het terrein uitstekend zijn mannetje met deze MAN.

De kippervloot van de Theo Pouw Groep bestaat voor een groot deel uit meerassige kippers in verschillende configuraties. De nieuwe 10x8 is daarbij de alleskunner die ook in de zandbanen zijn werk kan doen. De MAN TGS is door Wierda Voertuig Techniek voorzien van een sturende en liftbare midden-as die in het terrein gelift kan worden. De achterste twee aangedreven assen zijn in wide-spread configuratie gebrouwd met hydraulische vering. Dankzij die vering kan de MAN volledig waterpas worden gesteld voordat er gekiept wordt. Dat verhoogt de stabiliteit en veiligheid van het kippen. De door Wierda Voertuig Techniek omgebouwde truck zorgt niet alleen voor een stabiel, maar ook voor een uiterst wendbaar voertuig. De laatste as wordt namelijk gedwongen bestuurd. Daarmee worden vier van de vijf assen bestuurd en dat zorgt voor een minimale verstoring van de ondergrond. Bijkomend voordeel is dat bandenslijtage door wringing hiermee ook wordt voorkomen.

Wide-spread
De MAN is van het type TGS 50.480 WSA en dat staat voor een wide-spread aangedreven tandemstel en een extra midscheeps geplaatste liftbare gestuurde voorloopas. Dit type wordt als 8x8 geproduceerd door MAN waarna Wierda Voertuig Techniek in Joure het voertuig aanpast naar de wensen van de Nederlandse klanten. Door deze aanpassingen voldoet de MAN aan de voorwaarden die gesteld worden in ons land om met vijftig ton GVW te rijden. Dat leidt tot een belangrijk verhoogd laadvermogen en dat reduceert het aantal benodigde transporten per project. De MAN-truck is voor een betere terreinvaardigheid voorzien van 24 inch wielen op de aangedreven achterassen voor het zware off-road werk. In combinatie met de extra brede voorwielen ontstaat daardoor voldoende drijfvermogen en tractie voor het zwaarste terreinwerk in de zandbanen. De MAN-truck is voorzien van kipperopbouw van HSM uit Utrecht. Deze opbouw is voorzien van aluminium milieukleppen voor het afdekken van de lading. Deze afdekking kan net als de bediening van de kipperopbouw vanuit de ruime MAN-cabine worden bediend. De MAN TGS werd geleverd door MAN Trucks-dealer ROSIERVANDENBOSCH in Utrecht.

Theo Pouw Groep
Naast de nieuwe 10x8 werkt de Theo Pouw Groep ook met MAN-trekkers, betonmixers en kippers in diverse configuraties. De Theo Pouw Groep heeft een eigen wagenpark van 125 eenheden. Het grootste deel van de vloot is uitgevoerd als kipper voor het vervoer van primaire en secundaire bouwstoffen. De Theo Pouw Groep is een veelzijdige dienstverlener voor de grond-, weg-, water- en betonbouw. De activiteiten variëren van transport tot aan het bewerken en reinigen van grond en recycling van bouw- en slooppuin. Ook levert de organisatie betonproducten op maat en zijn er diverse containerterminals waar het containertransport van de klanten van begin tot eind wordt verzorgd.