30
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Technische Unie één van de eerste met MAN TGL Euro 6

“We hebben al enkele jaren een aantal MAN’s TGL. De ervaringen daarmee zijn goed”, vertelt wagenparkbeheerder Willem Kooijman van de Technische Unie. “Voor ons distributiecentrum in Strijen zijn we daarom opnieuw met MAN in gesprek gegaan en met succes. Eind oktober hebben we drie exemplaren van de nieuwe versie van de TGL ingezet. In de eerste helft van volgend jaar volgen er nog twee en die zijn uitgerust met Euro 6-motoren. MAN is de eerste met dergelijke motoren in het 10-tonssegment. Voor ons was dat zeker een punt in de afweging. Het is gewoon te verwachten dat er vanaf 2014, als deze norm verplicht wordt voor nieuwe trucks, milieuzones worden aangewezen waar je alleen in mag met Euro 6. Dat speelt straks al op de Maasvlaktes bij Rotterdam.”Groothandel


De Technische Unie is een groothandel in sanitair, verwarmings- en installatiemateriaal. Goederen worden getransporteerd van het distributiecentrum in Strijen en Alphen aan den Rijn, via 21 overslagpunten, naar professionele eindgebruikers zoals installatiebedrijven. Het bedrijf beschikt daarvoor over een eigen wagenpark van 125 distributievoertuigen, variërend van lichte bedrijfsauto’s tot 3.500 kg GVW tot aan trekker-trailercombinaties met een laad-/ loskraan. Het leeuwendeel van het wagenpark bestaat echter uit trucks in het 10-tonssegment, zoals de MAN TGL.

“De te laden vracht is eigenlijk nooit zwaar en het gaat zelden om grote afstanden. We zitten zogezegd kort op onze klanten, waardoor de lading zelden meer dan 2.500 kg bedraagt. Het accent ligt op regionale distributie, waarbij we met de vloot tussen de 9.500 en 10.000 stops per dag maken”, aldus Kooijman. “Behalve van ons eigen wagenpark maken we ook dagelijks gebruik van zo’n 120 auto’s van vervoerders die exclusief voor de Technische Unie rijden.”

Bij een dergelijk intensief gebruik en een strakke logistieke planning is het van groot belang dat onderhoud snel wordt uitgevoerd. Kooijman: “Met MAN-dealer Thieu van Dorst zijn we tot goede afspraken gekomen en het gaat in de praktijk ook prima. Vooral de haal- en brengservice en de verruimde openingstijden zijn een pre. Dankzij deze vormen van dienstverlening doorkruist onderhoud onze planning niet of nauwelijks.”