Leusden,
14
augustus
2017
|
08:55
Europe/Amsterdam

Roadyacht: ultiem symbool voor 50 jaar NEOPLAN Skyliner

  • 46 jaar oude NEOPLAN Skyliner diende als basis voor een exclusieve camper
  • Roadyacht met dakterras voor maximaal 25 personen

De Roadyacht, een op bijzonder kunstige wijze omgebouwde NEOPLAN Skyliner uit de jaren ‘70, is tegelijkertijd een unicum, oldtimer, moderne camper, promotievoertuig, bus, DJ-tribune en ontspanningsruimte.

Waarschijnlijk ligt het aan zijn unieke charme: in de vijftig jaar na zijn marktintroductie vormde de NEOPLAN Skyliner de basis voor veel bijzondere creaties. Eén ervan was de Roadyacht.

Van maart tot en met oktober kan de Roadyacht met zijn zes slaapplaatsen worden gehuurd als onvergetelijk onderkomen voor de vakantie. Als hij geparkeerd is in zijn ‘thuishaven’, op circa tien kilometer afstand van de oostelijke oever van het Lago Maggiore, genieten vakantiegangers in een landelijke omgeving van een adembenemend uitzicht. Maar Italië is slechts één van de opties. Ook op fraaie boulevards, in uitgestrekte bossen en in de bergen is deze creatie helemaal in zijn element.

De comfortabele camper is een mobiele vakantievilla van formaat: de uitrusting en materialen zullen zelfs bij de meest veeleisende mensen in de smaak vallen. Vanuit de slaaplounges zorgen de panoramaramen voor een waanzinnig zicht op de sterrenhemel. Het ontbreekt aan niets, want in het tussendek bevindt zich zowel een toilet als een bad. De ruimtes kunnen door schuifwanden en gordijnen van elkaar worden gescheiden. Als het dak aan de achterzijde wordt geopend, biedt de Roadyacht maximaal 25 personen een zitplaats (indien hij stilstaat). Wie er mee de weg op gaat, kan maximaal acht passagiers meenemen.

Roadyacht: de ultieme Skyliner
Deze ultieme NEOPLAN Skyliner is een echte blikvanger. Günter Erhart is de bouwer van de Roadyacht. Ook voor sporters, kunstenaars of bands die veel op reis zijn, is dit voertuig volgens hem ideaal. Zo is dit voertuig niet alleen een uitstekende ontspanningsplek, maar ook een exclusieve VIP-lounge. Verder deed het bovendek ook al dienst als bijzondere beursstand, exclusieve ontmoetingsruimte en DJ-booth voor open air-concerten. De speciale dakconstructie van de Roadyacht maakt het allemaal mogelijk en zorgt bovendien voor een plezierig klimaat in de bus.

Günter Erhart kwam in 1981 de toen elf jaar oude NEOPLAN Skyliner op het spoor in Noord-Duitsland. Hij was altijd al onder indruk van het model, omdat “de Skyliner simpelweg meer een eigen gezicht heeft dan andere bussen”. De bus stond te koop voor 3.000 Duitse Mark, maar verkeerde in slechte staat: de motor was kapot, de instrumenten waren uit het dashboard gesloopt, de kabelboom was gescheurd, de ruiten waren kapot en de dynamo en de compressor ontbraken. De carrosserie verkeerde echter nog in perfecte staat.

Raad en daad door specialisten van NEOPLAN
Tot 1986 werd er hard gewerkt aan het voertuig. Erhart verwijderde de bovenkant van de carrosserie en bouwde zelf een dakconstructie. De defecte motor verving hij door een Henschel-motor. Toen aan het begin van de jaren ‘80 een nieuw model van de Skyliner op de markt werd gebracht, kreeg Erhart uit de magazijnvoorraad van NEOPLAN de vervangende onderdelen die hij nodig had. Ook in andere opzichten stonden de experts van de fabrikant hem met raad en daad bij, en waren bovendien benieuwd naar zijn ideeën.

Het uiteindelijke resultaat van alle inspanningen: de Roadyacht, zowel een exclusieve luxe camper en sterk staaltje Duits vakmanschap als een eyecatcher en ontmoetingsplek. Voor Günter Erhart werd het de vervulling van een droom. Net als voor mensen die dit unicum huren.

Voor meer informatie: www.roadyachting.com.