Leusden,
08
december
2016
|
08:55
Europe/Amsterdam

Primeur 10x4-6 voor BUKO Transport

Lichtgewicht met hoog laadvermogen

BUKO Transport heeft met een nieuwe MAN 47.440 10x4-6 een regel-rechte primeur in huis. Dit voertuig is namelijk de eerste 47-tonner af-fabriek 10x4 van MAN. Hiermee zet BUKO een lichtgewicht kipper op de weg met een uniek laadvermogen van 30 ton.

Voor BUKO Transport heeft het merk MAN geen geheimen. Het bedrijf heeft een eigen vloot van zestig voertuigen waarvan ruim negentig procent van het merk MAN is. Het is dan ook niet voor niets dat MAN Truck dealer BTS als partner een vestiging heeft op het BUKO Bedrijvenpark in Beverwijk. Directeur Wouter Langendijk: “Wij hebben een bijzondere relatie met MAN en het is dan ook mooi om te zien hoe we samen opgetrokken zijn in dit project. Om onze activiteiten te optimaliseren zochten wij een licht voertuig met een gunstige TCO, een hoge mate van wendbaarheid en een zo hoog mogelijk laadvermogen. Dat bleek haalbaar door te kiezen voor deze 10x4 Triple configuratie met een sturende sleepas. Met twee tien tons voorassen en een 27 tons Triple komen we uit op 47 ton.”

Nieuw concept
Het nieuwe concept van de vijf-asser met als laatste as een sturende sleepas is het gevolg van een nauwe samenwerking tussen BUKO, MAN Trucks Nederland en MAN Truck dealer BTS. Langendijk: “Om onze klanten goed van dienst te kunnen zijn, is het noodzakelijk dat we een beroep kunnen doen op de flexibele inzet van een hoogwaardig en modern wagenpark. Standaardisatie van ons wagenpark helpt ons slagvaardig te kunnen blijven handelen. In samenwerking met MAN zochten wij dan ook naar een nieuw standaard concept. Door zowel MAN Truck & Bus als MAN Truck dealer BTS is er actief meegewerkt aan deze nieuwe oplossing. Het resultaat is voor ons de ideale kipper om onze klanten in de grond-, weg-, en waterbouw goed van dienst te zijn. Met een hoog laadvermogen en grote wendbaarheid kunnen wij op bijna iedere locatie perfect uit de voeten. Voor zwaar terreinwerk is deze kipper niet geschikt, daarvoor zetten we onze 8x8 en 10x8 trucks in’’.

Wendbaar
De nieuwe vijf-asser wordt inmiddels volop ingezet en de chauffeur is vooral enthousiast over de draaicirkel. “Dankzij de meesturende naloopas draait deze vijf-asser zelfs korter dan de 8x8 waar deze chauffeur voorheen mee reed. Dit zegt wel wat over de wendbaarheid van deze MAN 10x4-6”, aldus Langendijk.

Met de nieuwe af-fabriek oplossing heeft BUKO een kipper met een fors lager eigen gewicht en een hoger laadvermogen tegen een concurrerende prijs. Langendijk: ”Met zijn luchtgeveerde triplestel met de sturende na-loopas functioneert deze kipper voorbeeldig en hebben we een belangrijke stap gemaakt in de standaardisatie van ons wagenpark, maar wel zonder in te leveren op functionaliteit.” De nieuwe 10x4-6 is net als alle nieuwe MAN trucks van BUKO voorzien van de TipMatic geautomatiseerde versnellingsbak. De trucks worden door BUKO vooral ingezet in de wegenbouw in de regio Noord-Holland voor het vervoer van zand, grond en asfalt.