Leusden,
17
mei
2017
|
08:45
Europe/Amsterdam

Post-Kogeko plaatst order voor 42 MAN trucks

Transportonderneming Post-Kogeko uit Maasdijk is bezig met een forse verduurzaming van de vloot. Bij Van Leeuwen Truckservice werd een order geplaatst voor maar liefst 42 MAN TGX gestuurde voorloopas trekkers. De trucks worden afgeleverd door MAN dealer Van Leeuwen Truckservice in Maasdijk.

Het totale wagenpark van Post-Kogeko omvat 180 voertuigen. De order voor 42 nieuwe MAN trekkers betekent dan ook een behoorlijke verjonging van de vloot. ‘Wij kozen voor MAN na een uitvoerige verkenning van de markt. Twee MAN trucks rijden al sinds vorig jaar in onze vloot en in de praktijk bewijzen die voertuigen dagelijks dat ze het uitstekend doen. Daarbij komt de goede relatie met dealer Van Leeuwen Truckservice en onze ervaring met het merk MAN. Ooit begon het bedrijf met MAN trucks, en alles bij elkaar leidde dat tot deze order’, aldus Marcus Post.

Verenigd Koninkrijk
De order omvat voertuigen voor zowel nationaal als internationaal transport. Post-Kogeko distribueert geconditioneerde levensmiddelen in met name de Benelux en het Verenigd Koninkrijk (onder meer in samenwerking met DailyFresh Logistics). Tevens is zij sterk op het gebied van zeecontainervervoer van, naar en binnen de Rotterdamse havens. Twaalf van de nieuwe MAN trucks zijn speciaal bestemd voor het vervoer naar het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn TGX 26.420 trekkers met de ruime XXL cabine en een stand airco. Deze voorloopas trekkers zijn voorzien van extra brandstoftanks waardoor de totale voorraad 820 liter dieselolie bedraagt.

Achteraslast
De overige dertig TGX 26.420 trekkers zijn bestemd voor het regionaal, Benelux en zeecontainervervoer. Twintig van deze trucks zijn uitgerust met een XLX cabine en tien met een XXL cabine. Op deze trucks zijn extra brandstoftanks aangebracht waardoor er 660 liter aan boord is. Hiervoor zijn de accu’s achter de cabine ondergebracht. Alle nieuwe trekkers zijn uitgerust met een sturende en hefbare voorloopas. Door de keuze voor een voorloopas trekker is de kans op een overbelaste achteras nihil, een belangrijk issue in het zware distributie- en containertransport. Verder zijn de trucks voorzien van de D26 krachtbron in Euro6c uitvoering met een vermogen van 420 pk. Het maximale koppel bedraagt 2100 Nm én is al bij 930 toeren beschikbaar.

Contract
De nieuwe MAN trucks worden op basis van een MAN Servicecontract onderhouden door Van Leeuwen Truckservice in de werkplaatsen Maasdijk, Ridderkerk en Waddinxveen. De trucks zijn voorzien van MAN TeleMatics waardoor monitoring van de voertuigen op afstand eenvoudig is. De levering van de 42 trucks is inmiddels begonnen en de komende weken worden de nieuwe trucks afgeleverd in Maasdijk.