Leusden,
20
februari
2017
|
08:55
Europe/Amsterdam

Ook Veenstra|Fritom kiest MAN

Veenstra|Fritom tevreden over zijn MAN trucks

Veenstra|Fritom Logistic Solutions in het Friese Heeg rijdt sinds een aantal maanden met twee MAN TGX 18.440 BLS 4x2 ‘Efficientline 2’ trekkers. Sinds de ingebruikname van de trucks legden de beide MAN trucks inmiddels totaal al ruim 100.000 kilometer af. Reden genoeg voor een eerste evaluatie van de ervaringen met de beide MAN trucks.

Veenstra|Fritom maakt voor het dagelijkse nationale en internationale transport gebruik van vijfennegentig trucks. Veenstra|Fritom heeft een multi-merken beleid en daarbij is MAN een nieuw merk in de vloot. We hebben ooit een aantal MAN Büssing trucks vanuit een overname in de vloot gehad, maar dat was nog in de Büssing periode. Dat is dus al een paar decennia geleden’’. Aan het woord is directeur Wessel Veenstra. “Wij hebben na een verkenning van de markt gekozen voor MAN vanwege een aantal redenen. Ten eerste hebben we vertrouwen in het product en ten tweede in de MAN Trucks organisatie, en beide hebben zich tot nu toe bewezen als zeer gedegen.’’

MAN TeleMatics
Veenstra|Fritom houdt de trucks strak in de gaten met het monitoren van het verbruik. Als nieuw merk in de vloot ligt de focus vol op de nieuwe MAN trucks. Middels het MAN TeleMatics systeem houdt operationeel manager Miquel Wiegmink de vinger aan de pols: “Wij hebben een prachtige database van alle tweede-generatie Euro-6 trucks. Onze eis was dat de MAN trucks binnen die gemiddelden moesten presteren en die doelstelling wordt keurig gehaald. De nieuwe MAN trucks zijn volgens onze specificatie uitgerust met onder meer een volledige spoilerset en volledig vergelijkbaar met de rest van de vloot. Ook de inzet is vergelijkbaar. De cijfers die de MAN trucks laten zien over de eerste 100.000 kilometer, stemmen ons tevreden.’’ De trucks zijn uitgerust met de 12,4 liter D26 krachtbron met 440 pk en de MAN TipMatic geautomatiseerde 12-versnellingsbak.

Complete uitrusting
De beide MAN trucks worden ingezet in het internationale vervoer door heel Europa. Voor Veenstra|Fritom staan de prestaties voorop, maar een truck moet in een vloot ook de goedkeuring van de chauffeurs krijgen. Zeker in het internationale transport ligt de lat hoog. Wessel Veenstra: We horen tevreden geluiden over onze MAN trucks. De cabines zijn mooi ruim en onze chauffeurs zijn er tevreden over. De trucks zijn net als al onze internationale trucks compleet uitgerust met onder andere een tweede bed, een koelkast, airconditioning en een stand airco. Verder zijn de ervaringen met MAN trucks dealer Wierda Bedrijfswagens tot nu toe prima. Hun pro-actieve instelling en de begeleiding bevalt ons uitstekend. Over de after-sales service zijn we dan ook erg tevreden.’’
 

Veenstra|Fritom is onderdeel van de Fritom Group. De Fritom Group is een logistieke dienstverlener met 7 zelfstandige werkmaatschappijen met 11 vestigingen verdeeld over Nederland. Fritom is actief in de divisie: Transport en Forwarding, Warehousing en Liquid Food. Op de lijst van Top 100 van logistieke dienstverleners in Nederland neemt Fritom de 25e plaats in.