Leusden,
23
januari
2017
|
12:05
Europe/Amsterdam

Nationaal debuut nieuwe MAN TGE op Bouwbeurs

De Nederlandse première van de nieuwe MAN TGE vindt volgende maand plaats tijdens de Bouwbeurs in de Jaarbeurs Utrecht (6 t/m 10 februari aanstaande). Het publiek krijgt de nieuwe lichte bedrijfswagen van MAN tijdens dé Nederlandse vakbeurs voor de uitvoerende bouw voor het eerst te zien. Met de TGE vult MAN de onderkant van zijn huidige truckprogramma aan met een GVW van 3 tot 5,5 ton en een laadvolume tot 18,3 kuub.

Het is niet voor niets dat MAN de nieuwe TGE juist op de Bouwbeurs introduceert. MAN is met zijn trucks sinds jaar en dag de nummer één in de bouwsector. Deze branche koos ook vorig jaar weer voor de combinatie van veelzijdigheid, ervaring, betrouwbaarheid en efficiency van MAN. Met de geheel nieuw ontwikkelde TGE betreedt MAN het lichte en middelzware bedrijfswagensegment en brengt het merk alle reeds bekende klantgeoriënteerde diensten van het trucksegment nu ook naar de bestelwagenklasse. De TGE is uitermate geschikt voor de bouw en biedt een grote keus aan carrosserievormen, krachtige en schone EURO 6 dieselmotoren en drie verschillende aandrijflijnen. Afhankelijk van het totale toegelaten gewicht is er een keuze uit voorwiel-, achterwiel- en 4MOTION aandrijving. In alle gevallen is die aandrijving te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttraps automaat.

Geschikt voor uiteenlopende wensen
De nieuwe MAN TGE biedt innovatieve en praktische oplossingen voor uiteenlopende wensen van (bouw-)ondernemers. Zo heeft deze MAN een opbouwvriendelijk chassis dat met specifieke opbouw- en toepassingsmogelijkheden volledig is in te richten op basis van individuele voorkeuren. MAN kan ondernemers ook met achteraf-toepassingen behulpzaam zijn. Voor de TGE zijn turn-key oplossingen mogelijk, zoals een mobiele werkplaats van Aluca, signalering van Whelen en belettering van Modiforce. Ook komt van de MAN TGE een 3-weg variant en is hij straks leverbaar als pick-up met een open laadbak die al in de splinternieuwe fabriek van Wrzesnia (Polen) op het chassis wordt gebouwd. Uiteraard profiteren de nieuwe bedrijfswagens mee van de zakelijke services van MAN. Daarbij ligt de focus zowel op de auto als op onderhouds- en reparatiecontracten op maat.

MAN toont tijdens de Bouwbeurs op zijn stand in hal 10 van de Utrechtse Jaarbeurs twee versies van de nieuwe TGE: de gesloten besteluitvoering en de Chassis Dubbel Cabine 3-weg kipper. De nieuwe bedrijfswagens van MAN zijn vanaf begin maart te bestellen en staan in juni bij de dealer. MAN maakt medio februari de Nederlandse prijzen van de nieuwe TGE bekend.