30
september
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN voor derde maal op rij aan kop in TÜV-rapport

In de categorie tot en met vijf jaar oud boekt MAN 1,2 procent minder storingen dan de eerstvolgende concurrent. Ook als het gaat om het aandeel voertuigen met een serieus mankement, dan scoort MAN beduidend beter dan de concurrentie. Bij de eenjarige trucks is bij slechts 7,4 procent van de MAN-trucks sprake van een belangrijke storing en bij de voertuigen tot en met vijf jaar bij ongeveer 20 procent – “Beduidend minder dan het gemiddelde in deze leeftijdscategorie”, aldus het TÜV-rapport.Perspectief van de klant

Klanttevredenheid is bij MAN Truck & Bus de maatstaf voor alles, aldus Thomas Konert, Hoofd Corporate Quality van MAN AG: “Kwaliteit betekent het begrijpen van de eisen van de klant en die toepassen in je producten. De belangrijkste eisen zijn betrouwbaarheid en rendement. Elke minuut die een truck in de werkplaats staat, betekent verlies van productiviteit voor het transportbedrijf.”

Torsten Pilcher, Hoofd Kwaliteitscontrole/Assemblage van MAN AG, vertelt: “Onze werknemers zijn specifiek getraind op het opsporen van fouten. Ze kijken vooral vanuit het perspectief van de klant. Zo hebben we een hoge mate van perfectie bereikt. We leggen de lat steeds hoger en willen de beste blijven. Dat is wat ons drijft.” Alle informatie uit laboratoriumtests – die in een tijdsbestek van 300 uur ongeveer een miljoen kilometer rijden simuleren – wordt bewaard in een centrale database en is toegankelijk voor de ingenieurs van de ontwikkelingsafdeling. “Alle resultaten van tests, zelfs de kleinste details, zijn onmisbaar in het proces van voortdurende verbetering.”Bovengemiddeld goed onderhoud

Volgens de TÜV worden vrachtauto’s bovengemiddeld goed onderhouden. Het geeft aan dat de gebruikers zich realiseren dat dat leidt tot minder uitval en dure reparaties. Service- en onderhoudscontracten betalen zich dan ook op de lange duur uit volgens het rapport.

Het TÜV-betrouwbaarheidsrapport van vrachtauto’s is in samenwerking van de TÜV-teststations met het vaktijdschrift “Verkehrsrundschau” tot stand gekomen.Het volledige rapport is via www.verkehrsrundschau.de/tuev-report te downloaden.