Leusden,
14
december
2016
|
08:53
Europe/Amsterdam

MAN TGX met D38 voor W. Mauriks B.V.

Vermogen en comfort voor zwaar werk in de bouw

Vloerenbedrijf W. Mauriks B.V. uit Rosmalen zet sinds enige tijd een MAN TGX 26.560 6x2 trekker in. Dit topmodel van MAN met de D38 krachtbron en de razendsnel schakelende TipMatic TX versnellingsbak wordt dagelijks ingezet in combinatie met een mobiele cementfabriek op een oplegger. Het totaalgewicht wordt daarmee volledig benut en dat rechtvaardigt de inzet van de sterkste MAN uit het programma.

De metallic blauwe MAN staat op een bouwterrein in Den Bosch. De geheel computergestuurde installatie in de oplegger reageert op de commando’s van de vloerenleggers die op de vierde verdieping bezig zijn een cement-dekvloer aan te brengen. Het mengsel van cement en water wordt door middel van een slang naar boven gepompt door de oplegger. Wilco Mauriks, eigenaar en oprichter van het bedrijf legt uit: ,,Wij mengen ter plekke cement, water en zand voor een optimaal resultaat. Met deze speciale opleggers zijn we in staat om het mengsel tot zestien verdiepingen hoog en 150 meter ver te pompen. Per dag doen we dan met één auto met een ploeg van drie man rond de 300 vierkante meter. Daarvoor hebben we 20 kubieke meter cement- en zand bij ons en daarmee hebben we voldoende voor een dag werk’’.

Vermogen
Mauriks heeft drie mobiele mortelinstallaties op basis van een bakwagen en twee opleggers. De MAN is de nieuwste trekker van het bedrijf en Wilco is onder de indruk van de kwaliteiten van de truck. ”Ik ging eigenlijk vooral voor die nieuwe motor en versnellingsbak. Daar ben ik echt van onder de indruk. Je moet je voorstellen dat wij iedere dag volledig beladen naar de bouw vertrekken. Met vijftig ton treingewicht is het erg fijn als je wat vermogen tot je beschikking hebt, en dat levert de D38! Zeker in combinatie met de nieuwe TipMatic TX versnellingsbak is dit een heel fijne truck om mee te werken.”

Comfort
Hoewel de ritten naar de bouw binnen onze landsgrenzen blijven is de MAN uitgerust met de meest luxueuze uitvoering van de XLX cabine. De truck is bovendien uitgerust met een extra zitplaats, compleet met veiligheidsgordels. ,,Wij werken met ploegen van drie man en dan wil je dat die ook alle drie een goede zitplaats hebben. Vooral na een dag werken is het fijn als je even lekker kunt zitten op een verwarmde, leren stoel. Na een dag op de bouw waardeer je dat stukje comfort des te meer is mijn ervaring’’. Zelf werkt Wilco nog regelmatig mee op de bouw, maar zijn belangrijkste taak is het coördineren van de werkzaamheden, het onderhouden van contacten met klanten en het uitvoeren van de administratie van het bedrijf. “Ik ben ooit als eenmanszaak begonnen met een gehuurde pomp en nu staan er drie vrachtwagens en werken er in totaal negen mensen met me mee.” Wilco is terecht trots op zijn bedrijf en dat stralen zijn trucks ook uit.

Alles bij de dealer
De MAN 6x2 trekker werd geleverd door MAN dealer Nederland BV in Den Bosch. Bij die dealervestiging wordt ook alle onderhoud aan de truck verricht. Wilco: “We hebben geen reparatie- en onderhoudscontract, maar ik vertrouw volledig op de expertise van de dealer. Wij zijn geen transportbedrijf, maar ik moet wel volledig kunnen rekenen op hun service. Stilstand betekent meteen dat de planning op de bouwplaats in gevaar komt en dat moet altijd worden voorkomen. De service en ondersteuning van de dealer zijn voor ons dan ook net zo van belang als de betrouwbaarheid van de truck zelf. De ervaringen die we tot nu toe hebben met deze nieuwe MAN zijn echter zeer positief.”