28
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAN TGX Euro 6 voor Millenaar & Van Schaik

Millenaar & Van Schaik Transport heeft een reputatie hoog te houden. Het bedrijf, een van de grootste asfalttransporteurs van Nederland, staat bekend om de grote transportcapaciteit, de specifieke kennis en ervaring en het proactief meedenken met opdrachtgevers. “Wij zijn een belangrijke speler in de markt en wij hebben meegewerkt aan de meest uiteenlopende wegenbouwprojecten in Nederland”, zegt directeur Dick Millenaar. “En dat kan alleen met goed en betrouwbaar materieel.”Carbon footprint op orde

“Wij stellen hoge eisen aan de voertuigen. Onze auto’s zijn vaak het hele jaar door dag en nacht aan het werk. Betrouwbaarheid en rijeigenschappen zijn van groot belang, maar nu speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol. Wij hanteren strenge doelstellingen op het gebied van CO2-reductie, want dat bepaalt tegenwoordig mede of je opdrachten binnenhaalt of niet. Veel grote opdrachtgevers gaan alleen in zee met bedrijven die hun ‘carbon footprint’ op orde hebben. Met de inzet van de MAN TGX met Euro 6-motor – en zijn relatief lage eigen gewicht - verbeteren we die footprint verder.” “De schoonste die te krijgen zijn”

Millenaar & Van Schaik Transport richt zich dan ook alleen nog maar op trucks die voldoen aan de Euro 6-norm. MAN is het eerste truckmerk dat een volledig programma Euro 6 kan leveren. “Dat zijn de schoonste die te krijgen zijn. Je moet niet meer investeren in oudere techniek”, aldus Millenaar. “Maar de trekker moet ook krachtig genoeg zijn om zware kippertrailers te trekken en hij moet probleemloos 100.000 kilometer per jaar kunnen draaien. Wij rijden al sinds de jaren zeventig met MAN’s en we zijn heel tevreden, qua betrouwbaarheid en dus inzetbaarheid. Bovendien is de service van de MAN dealerorganisatie uitstekend. De nieuwe MAN TGX voldoet aan alle criteria, maar dat geldt voor meerdere aanbieders. De goede prijs gaf uiteindelijk de doorslag.”