11
februari
2014
|
11:00
Europe/Amsterdam

MAN TGM voor Bentvelzen Logistiek beste optie

“Met MAN en dealer Van Leeuwen Truckservice hebben we al jaren heel goede ervaringen”, zegt directeur Kees Bentvelzen. “We zijn uitermate tevreden over de vrachtauto’s en de service. In dit geval gaf toch vooral de doorslag dat Van Leeuwen Truckservice aan onze relatie Dachser in Waddinxveen parkeerruimte biedt. En de chauffeurs kunnen gebruikmaken van het tankeiland van de dealer. Van Leeuwen Truckservice zorgt ook dat de auto’s er altijd schoon bij staan en wast ze volgens een vast schema in de eigen wasstraat. De chauffeurs hoeven daar niet bij te zijn. De dealer heeft reservesleutels van alle voertuigen. Dat neemt ons veel werk uit handen.”Partnerschap

Bentvelzen vindt de verregaande service een perfect voorbeeld van goed partnerschap en meedenken. “De MAN-dealer begrijpt wat van belang is voor ons en onze klant Dachser. Echte samenwerking noem ik dit”, aldus Bentvelzen. “En we weten dat alles ook goed wordt geregeld, dankzij onze jarenlange ervaring met Van Leeuwen Truckservice.”

Edwin Vermeulen, Vestigingsmanager bij Dachser in Waddinxveen, vindt het een schoolvoorbeeld van lokale samenwerking. “Bentvelzen en Van Leeuwen Truckservice zijn beide, net als wij, een familiebedrijf. Langetermijndenken en samenwerken voor optimale en slimme oplossingen staan voorop. Het zijn partners die, net als wij, met beide voeten op de grond staan. Ze weten ook dat het verschil wordt gemaakt door de mensen die de service moeten bieden en de producten moeten leveren. En de MAN’s zijn perfect voor hun taak berekend. Ze zijn zeer geschikt voor palletdistributie en voldoen aan de zwaarste emissie-eisen.”

De MAN’s TGM 12.250 4x2 BL worden vooral ingezet voor de distributie van een breed pakket aan goederen naar winkels en bedrijven. Euro 6 was een belangrijke vereiste om geen problemen te krijgen met het bereiken van binnensteden en bedrijventerreinen als de emissie-eisen in de toekomst stringenter worden. De TGM’s zijn voorzien van plywood laadbakken en laadkleppen van Zuidwijk Carrosserieën in Alphen aan den Rijn. De MAN’s zijn ook voorzien van belettering van Dachser.Meer dan helft wagenpark MAN

De divisies Logistiek en Transport van Bentvelzen BV hebben een wagenpark van 36 vrachtauto’s met een GVW van 12 ton en meer. Ruimschoots de helft daarvan is inmiddels van MAN. “We hebben nog overwogen of de MAN TGL een optie zou zijn. Die is ook prima bruikbaar voor distributie, maar we hebben toch gekozen voor de TGM. De cabine is ruimer en comfortabeler en de auto heeft grotere 19-inchwielen, waardoor we geen hoogteproblemen hebben bij laad- en losdock’s”, besluit Bentvelzen.