08
mei
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAN TGL op voorsprong voor groothandel Kroon

Het gaat om drie MAN’s TGL 12.220 BL 4x2 met slaapcabine. Deze laatste voorziening is vooral gekozen om de chauffeurs bij hun verplichte pauzes een comfortabele rustplek te bieden. “Bij de keuze voor de nieuwe distributietrucks hebben we de chauffeurs betrokken. Zij moeten er de hele dag in rijden en zich dus prettig voelen in de auto. Daarom mochten zij meestemmen. Vanwege het comfort ging ook hun voorkeur uit naar de MAN”, vertelt Duursema. “En na een week testrijden – en gezien het feit dat het brandstofverbruik zo laag bleek – was de keuze dan ook snel gemaakt. Bovendien telt voor de keuze mee dat er in het distributiegebied voldoende MAN-servicepunten zijn.”

 

Lange laadklep

De in Westerbroek gevestigde MAN-dealer Sommerauer Trucks heeft de drie auto’s in februari afgeleverd. De eerste duizenden kilometers staan al op de tellers. Duursema: “Per jaar zullen ze zo’n 60.000 kilometer afleggen. Ze rijden allemaal volgens min of meer vaste routes om onze veelal professionele afnemers van ijzerwaren en gereedschap en onze tien vestigingen vanuit de hoofdvestiging in Hoogezand te beleveren. Het werkterrein strekt zich uit over de drie noordelijke provincies: Groningen, Friesland en Drenthe.”

De laadbak komt van het in Assen gevestigde bedrijf Compaan. “Ze zijn 7,5 meter lang. Boven in de laadruimte zijn beugels gemonteerd voor lange goederen. We hebben gekozen voor een relatief lange laadklep van 2,4 meter, zodat de chauffeurs goed uit de voeten kunnen met de pallettruck.”

De MAN’s TGL zijn verder uitgerust met TomTom Webfleet, om de ritten efficiënt te plannen en het brandstofverbruik te monitoren. Behalve van deze drie distributietrucks maakt Kroon B.V. ook gebruik van een aantal bestelauto’s voor de distributie.