Leusden,
01
maart
2017
|
08:50
Europe/Amsterdam

MAN sluit zich aan bij Charging Interface Initiative

  • Charging Interface Initiative (CharIN) promoot CCS-laden voor elektrische voertuigen
  • MAN vindt standaardisatie op gebied van eMobility vereiste om klanten meer flexibiliteit en veiligheid te kunnen bieden
  • Ontwikkeling van intelligent laadsysteem dat communiceert met het CVL (centrale verkeersleiding) van de vervoerder of logistieke centrum heeft topprioriteit, aldus MAN

MAN Truck & Bus AG sluit zich aan bij het Charging Interface Initiative (CharIN). Het doel van dat samenwerkingsverband is om het Combined Charging System (CCS) tot de standaard te verheffen voor alle elektrische voertuigen.

Standaardisatie is noodzakelijk voor de doorbraak van volledig elektrische commerciële voertuigen, omdat het zorgt voor flexibiliteit, interoperabiliteit en veiligheid. MAN Truck & Bus pleit voor de harmonisering van interfaces en oplaadtechnologie en is daarom actief betrokken bij het Charging Interface Initiative (CharIN).

CharIN is een samenwerkingsverband tussen meer dan zestig bedrijven uit de automobielbranche. Het promoot de ontwikkeling en uitbreiding van het Combined Charging System (CCS) als de standaard voor het opladen van elektrische voertuigen. Daarbij werkt CharIN aan een keurmerk voor fabrikanten die het CCS in hun producten installeren.

“MAN Truck & Bus gaat zich vooral bezighouden met de ontwikkeling van een intelligent communicatiesysteem dat CVL (centrale verkeersleiding) van de vervoerder of logistieke centra op de hoogte houdt van onder meer laadniveaus”, aldus Dr. Götz von Esebeck, directeur eMobility bij MAN Truck & Bus. “Zo’n systeem is ontzettend belangrijk voor het vlootmanagement van onze klanten. Daarom zijn we blij dat we actief kunnen deelnemen aan een initiatief als CharIN.”
 

Fotobijschrift:
Foto 1: Als lid van het Charging Interface Initiative (CharIN) werkt MAN Truck & Bus AG aan de ontwikkeling en uitbreiding van het Combined Charging System (CCS).
Foto 2: MAN Truck & Bus liet op de IAA Commercial Vehicles 2016 een elektrische eBus zien.
Foto3: MAN Truck & Bus presenteerde op de IAA Commercial Vehicles 2016 eveneens een elektrisch eTruck-studiemodel.